Depremzede berber aracının bagajını dükkana çevirdi

Depremzede berber aracının bagajını dükkana çevirdi

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’da yaşayan Ekrem Doğu, Hatay’ı terk etmeyerek dükkânını arabasının bagajına taşıdı.

Ağır hasar alan dükkânından çıkarabildiği malzemeleri yüklediği otomobiliyle mahalle mahalle gezen Ekrem Doğru: "Berbere gidemeyen yaşlılar ve çalışanlar var. Onlar bana bulundukları yerlerin konumunu gönderiyorlar ben de aracımla yanlarına giderek onları tıraş ediyorum" dedi.

barber.jpg

“İNSANLARIN BERBERE İHTİYACI VAR”

Deprem felaketinin ardından ailesiyle Hatay'ı terk etmediğini, memleketindekilere hizmet etmek için mesleğini sürdürmeye karar verdiğini söyledi. Berber dükkânındaki malzemelerini çıkararak işini yapmak için yola koyulduğunu anlatan Doğru, "Mesleğime devam etmeye karar verdim. Etrafıma baktım herkesin saçı ve sakalı uzamıştı. İnsanların berbere ihtiyacı vardı. Otomobilime yüklediğim malzemelerle ihtiyaç duyulan yerlere gittim. Berbere gidemeyen yaşlılar ve çalışanlar var. Onlar bana bulundukları yerlerin konumunu gönderiyorlar ben de aracımla yanlarına giderek onları tıraş ediyorum." ifadelerini kullandı.

bbb.jpg

İMKÂNI OLMAYAN DEPREMZEDELERDEN ÜCRET ALMIYOR

Doğru, maddi imkânı yetersiz depremzedelerden ücret talep etmediğini belirtti.
Yaşadıkları büyük acıya rağmen yıllardır severek yaptığı mesleğini sürdürmeye çalıştığını anlatan Doğru, Hatay'ın normalleşmesine katkıda bulunduğu için de mutlu olduğunu dile getirdi.

bbbbbbb2.jpg

Müşterilerden Mustafa Keskin de uzun bir aradan sonra saç ve sakal tıraşı olma imkânı bulduğu için kendini şanslı hissettiğini belirterek, Doğru'ya teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.