Dikkat çeken sonuçlar! AK Parti seçimlerde neden oy kaybetti?

Dikkat çeken sonuçlar! AK Parti seçimlerde neden oy kaybetti?

Asal araştırma, 31 Mart yerel seçimlerde 3 büyükşehir başta olmak üzere AK Parti'nin bazı bölgelerde neden oy kaybettiğine ilişkin anket sonuçlarını paylaştı.

Yapılan yerel seçimlerde AK Parti bazı bölgelerde beklenmedik bir performans sergileyerek önemli oy kayıpları yaşadı. Parti'nin neden oy kaybettiğine ilişkin Asal araştırma tarafından anket sonuçları paylaşıldı.

3 BÜYÜKŞEHİRDE CİDDİ OY KAYBI

31 Mart yerel seçimlerde AK Parti İstanbul'da Murat Kurum, Ankara'da Turgut Altınok, İzmir'de Hamza Dağ ile seçime girdi. CHP İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ile %51.14'lik oranla kazandı. Ankara'da Mansur Yavaş yüzde 60.43 oy oranı ile İzmir'de ise Cemil Tugay yüzde 48.97 oy oranıyla kazandı. AK Parti'de yerel seçim sonrası değerlendirme süreci devam ediyor. Gerçekleşen MKYK toplantısında da sonuçlar ayrıntılarıyla ele alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayrak değişimi mesajı verdiği öğrenildi.

TARİH VERİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 14 Mayıs’ta il başkanlarıyla buluşacağı öğrenildi. Seçime dair detaylı analizlerin yapılması planlanan toplantıda oy kaybına yönelik saha araştırmaları sunulacak. Öte yandan, Erdoğan il başkanları toplantısından bir hafta sonra ise 22 Mayıs’ta MKYK’yı toplayacak.

OY KAYBINDAKİ SEBEP NELER?

Asal Araştırma, 31 Mart yerel seçimlerinden yaklaşık bir ay sonra seçmenlere, ‘AK Parti’nin yerel seçimlerde oy kaybetmesinin en önemli sebebi sizce nedir?’ sorusunu sordu. 26 ilde, 20-21 Nisan tarihlerinde 18 yaş üstü 2 bin kişiye sorulan soruya verilen yanıtlarda, ekonomi ve hayat pahalılığı birinci sırada yer aldı.

Seçmenlerin sorulan soruya verilen yanıtlar şöyle;

Ekonomi/Enflasyon/Hayat Pahalılığı:%51.9
Emekliler:%13.4
Yanlış adaylar:%12.5
Mülteciler sorunu:%4.0
AK Parti yönetiminin halktan kopması:%3.8
Sokak hayvanları:%2.0
CHP’nin daha iyi çalışması:%1.5
Adaletsizlik:%1.4
Fenerbahçe ile ilgili söylemler:%1.2
İsrail ile ticaret:%0.7
Kürt sorunu:%0.6
Diğer:%3.1
Fikrim yok/Cevap yok:%3.9

basliksiz-1-kopya.jpg

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.