Din görevlileri sigaraya karşı izmarit topladı

Din görevlileri sigaraya karşı izmarit topladı

Uşak Banaz'da din görevlileri, biraraya gelip, son derece anlamlı bir eylem gerçekleştirdiler: Din görevlileri, sigaranın zararı ve neden olduğu kirliliğe dikkat çekmek için sokaklarda izmarit topladı.

Uşak Banaz'da din görevlileri, biraraya gelip, son derece anlamlı bir eylem gerçekleştirdiler: Banaz'da görev yapan din görevlileri, sigaranın zararları ve neden olduğu kirliliğe dikkat çekmek için belli bir güzergahta sokak ve caddelerde izmarit topladı.

Banaz Müftüsü Remzi Karadoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi. 

Sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ve çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla mahalle ve köylerde görev yapan din görevlilileriyle ilçe merkezinde izmarit topladıklarını vurgulayan Karadoğan, şöyle devam etti:

"Banaz Merkez Camisi önünden başlayan etkinliğimiz Hükümet Konağı önüne kadar sürdü. Yaklaşık 30 arkadaşımızla topladığımız izmaritleri çöpe attık. Gençlerimize yönelik bir duyarlılık oluşturmak amacıyla bu etkinliği yaptık. Amacımız yerlere atılan bu sigara izmaritlerine dikkat çekmek ve zararlarını vatandaşlarımıza anlatmaya çalışmak." 

Çevreye atılan izmarit nedeniyle kuşların ve nehirlerde balıkların öldüğüne vurgu yapan Remzi Karadoğan, düzenledikleri etkinliğin örnek olmasını diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum