Diyarbakır’da 445 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır’da 445 kilogram esrar ele geçirildi

Diyarbakır’da teröre yönelik 3 bin 651 personelle gerçekleştirilen ‘Eren Abluka’ operasyonu kapsamında, Kulp ve Lice ilçelerinin kırsal kesimlerinde piyasa değeri yaklaşık 38 milyon TL olan 445 kilogram esrar ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun duyurduğu terör örgütüne yönelik, jandarma komando timleri, jandarma özel harekat timleri, polis özel harekat ve güvenlik korucuları timlerinden oluşan 3 bin 651 personelin katılımıyla gerçekleştirilen ‘Eren Abluka Sonbahar Kış-18 Şehit Jandarma Teğmen Hubeyib Turan’ Operasyonu tüm hızıyla devam ediyor.

22222222222.jpg

PİYASA DEĞERİ 38 MİLYON TL

Valilik, nokta istihbaratıyla gerçekleştirilen operasyon kapsamında Kulp ilçesi Sarım Çayı ile Lice ilçesi Akçabudak ve Çiftlik mahalleleri bölgesinde devam eden aramalarda piyasa değeri 38 milyon TL olan 445 kilogram esrar ele geçirildi. Timler tarafından tespit edilen 4 sığınakta yapılan aramalarda 2 havan mühimmatı, 3 uzun namlulu tüfek, 11 bin 995 çeşitli çaplarda fişek, 1 el yapımı patlayıcı düzeneği, 6 şarjör, 40 kilo amonyum nitrat, 23 pil bloğu, 570 pil, 1 hilti makinesi ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.