Doğru ise emekliler yandı! Yeni kesinti iddiası geldi

Doğru ise emekliler yandı! Yeni kesinti iddiası geldi

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, emekliler için üzücü haberi canlı yayında açıkladı.

Katıldığı bir canlı yayında emekli maaşlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Evren Devrim Zelyut, 2025 yılında emeklilerle ilgili önemli bir adım atılacağını kaydetti. Ünlü ekonomistin aktardığına göre, 2025 yılında emekli maaşlarında kesintiler yapılacak.

DİKKAT ÇEKEN TABLO

Zelyut, açıklamasında başka bir tespitte daha bulundu. Buna göre, 2023'te TÜİK nüfus kayıt sistemine ait verileri inceleyerek evlenmeyenlerin ve boşananların oranlarını aktaran Zelyut, toplum adına aile kavramının önemli bir temel olduğunu ve bu temelin sarsılmasının, toplumda her türlü olumsuzluğu beraberinde getirdiğini söyledi. Zelyut, bu durumda ülkenin gelirlerinin ve vatandaşların refah seviyesinin artmasından bahsedilemeyeceğini söyledi.

"YAŞLI VE ZAYIF BİR ÜLKE"

Yine TÜİK verilerini baz alan Zelyut, toplumun yaşlanma eğiliminde olduğunu vurguladı. Genç nüfusun azaldığını kaydetti. Ünlü ekonomist, bu durumun yaşlı ve ekonomik olarak zayıf bir ülke riskini beraberinde getirdiğini söyledi.

Zelyut, toplumun parçalanmasının ve yaşlılık oranının artmasının fakirlikle doğru orantılı olduğunu ifade etti.

"EMEKLİ MAAŞLARI DÜŞECEK"

Zelyut, konuşmasının devamında, genç nüfus artırılıp istihdam sağlanmadıkça emeklilerin şu an kazandığı gelirlerin daha da azalacağını söyledi ve şunları kaydetti:

"İkinci bir senaryo ise doların 1 biriminin 150 lira olması ve bir ekmeğin fiyatının da 150 lira olması. Türkiye'nin ihracatının önemli bir kısmını gerçekleştiren İstanbul deprem riski ile karşı karşıya kalırsa, doların değeri 30 liradan 150 liraya çıkmaz mı? Bu durumda doların yüksek değeri ve ihracatın düşmesi sonucunda 1 doların 150 lira olması kaçınılmaz hale gelebilir. Bu nedenle burada iki temel tehlike bulunmaktadır. İlk tehlikeden kaçınmak için istihdamı artırmak zorundayız. Aksi takdirde emeklilik maaşlarında düşüş kaçınılmaz olacaktır. İkinci tehlike ise doların 150 lira olması durumunda, İstanbul'u ayakta tutmak adına tedbirler almalıyız."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum