Dolar/TL kurunda düşüş sürüyor

Dolar/TL kurunda düşüş sürüyor

Türk Lirası, olumlu seyir izlemeye devam ediyor. Dolar/TL kuru, 11 Nisan'dan bu yana en düşük seviyeye gerileyerek 32,26 TL'ye inerken, Euro güne 34,66 TL seviyesinden başladı. Türkiye'nin risk primi (CDS) ise Şubat 2021'den bu yana en düşük seviyede.

TL varlıklarına olan talebin artması ve Türkiye ekonomisine ilişkin belirsizliklerin azalması Türk lirasının değer kazanmasında etkili oldu. Ayrıca, geçtiğimiz hafta ABD'li bir yatırım bankasının TL lehine uzun pozisyon önermesi de piyasalarda olumlu bir algı oluşturmuştu.

foto19.jpg

DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAZANDI

Türk Lirası, son bir haftada dolar karşısında yaklaşık yüzde 1 değer kazandı. Bloomberg'de yer alan bir habere göre, Türk bankalarının yabancılarla swap limitlerini artırma çalışmaları devam ediyor. Bu adım, Türkiye'ye girişi istenen yabancı yatırımcıların ekonomi yönetimine sundukları talepler arasında yer alıyordu.

merkez-bankasi.jpg

GÖZLER MERKEZ BANKASINDA

Piyasalar, yarın açıklanacak olan 2024 yılının ikinci enflasyon raporunu bekliyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), 2024 yıl sonu enflasyon tahminini güncelleyip güncellemeyeceği de piyasalar tarafından yakından izleniyor.

Dün Reuters'de yer alan bir habere göre, TCMB geçtiğimiz hafta 11 milyar dolarlık döviz alımı yaptı. Bu durum, Merkez Bankası'nın analitik bilanço verileri üzerinden yapılan öncül tahmine göre, tarihi bir döviz alımı olarak kaydedildi. Haberde, yabancıların özellikle TL cinsi tahvillere olan ilgisinin arttığına dikkat çekildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.