Şule Erciyas

Şule Erciyas

Dünya hayatında adaletli olabilmek

Dünya hayatında adaletli olabilmek

Adaletli olabilmek biz insanlara Allah’ın emrettiği Peygamber Efendimizin de bizlere buyurduğu emirdir. Yaşadığımız bu ahir zamanda insanlar adaletsizliğe yöneldiler. Herkes çıkarları uğruna her şeyleri yapıyorlar. Adalet olmayan yerlerde hak ve hukuka riayet edilmeyen toplumlarda hoşnutsuzluk ve huzursuzluk baş göstermektedir. İnsanlar birbirlerini sevmez, saygı ve sevgi kavramı toplumumuzda yok olmaya gidiyor.

Bizler adaletli, güvenilir özümüz ve sözümüz bir olursa yaşantımız değişir, ahlakımız ve birçok eksiklerimiz varsa bunlarda düzelir. Güvenilir olmak bütün benliğimize hayatımızı sürdüreceğimiz şu kısa ömrümüze de yansıtmalıyız. Yalandan haramdan, hileden kendi çıkarlarımız uğruna başkalarını üzmemeliyiz. Bizler sadece bunları Allah’ın rızasına mazhar olabilmek için yapmalıyız.

İşlerimizi, hallerimizi düzeltip ümmeti Muhammed’e faydalı, Peygamber Efendimizin istediği gibi ümmet olmaya gayret gösterelim. Kuran-ı Kerimde şöyle buyruluyor: “Muhakkak ki Allah adaleti, iyiliği ve akrabalara yardım etmeyi emreder, çirkin işleri, fenalık ve azgınlığı da yasaklar. O düşünüp tutasınız diye bizlere öğüt veriyor.” buyurmaktadır. (Nahl Suresi 90 ayet) 

Kuran bizlere adaleti en güzel şekilde yerine getireceğimizi açıklıyor. Bizler Kuran’a uyarsak Peygamber Efendimizin Hadisi Şerifine uyarsak hiçbir zaman adaletsizlik yapamayacağımızı anlarız. Peygamber Efendimiz bir Hadisi Şerifinde şöyle buyuruyor: “Şüphesiz ki adil davrananlar kıyamet gününde, Allah’ın nezdinde nurdan yüksek minberler üzerinde bulunurlar buyurmuştur.” Güvenilir olmak sözünün eri olmaktır. Kuranı Kerim’de, “Ey İman edenler yapamayacağınız şeyleri niçin söylüyorsunuz? Yapamayacağınız şeyleri söylemeyiniz.”

Allah katında büyük azap gerektiren bir iştir. Adaletli olabilelim Kuranı Kerimi en güzel şekilde anlamaya çalışalım. Büyük, küçük herkese adaletli olalım. Hayrı yapmayı elden bırakmayalım, kalbimizi kötü düşüncelerden arındıralım, her daim adaletli olup Allah’ın rızasını kazanalım. Selam ve Dua ile Hayırlı ve Bereketli Ramazan
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR