Dünyanın en büyük makası ile açılışı yapılan site yıkıldı

Dünyanın en büyük makası ile açılışı yapılan site yıkıldı

Bir Instagram hesabının Antakya'da bulunan 'Güçlü Bahçe' isimli sitenin yıkıldığı iddialarını inceleyen Doğruluk Payı sitesi, iddianın gerçek olduğu sonucuna ulaştı.

Açılışında 'dünyanın en büyük makasının' kullanıldığı ve Belediye Başkanı da dahil olmak üzere pek çok yetkilinin katıldığı site depremde koskoca bir enkaza dönüştü.

İNCELEMELERDE YIKILDIĞI GÖRÜLDÜ

Doğruluk Payı, bir Instagram hesabı tarafından 7 Şubat 2023 tarihinde paylaşılan fotoğrafta Hatay Antakya'da yer alan ve sıfır bina olan 'Güçlü Bahçe' isimli sitenin 6 Şubat 2023’te gerçekleşen depremlerde yıkıldığı iddiasını analiz etti. Yapılan incelemede; "Kahramanmaraş Pazarcık merkez üslü 7,7 büyüklüğündeki deprem ve merkez üssü Elbistan’da olan 7,5 olarak ölçülen ikinci depremin etkilendiği iller arasında Hatay Antakya da bulunuyor. Çok sayıda binanın yıkıldığı Antakya ilçesinde Cebrail mahallesinde bulunan “Güçlü Bahçe” isimli sıfır sitede yer alan binaların yıkıldığı yer alan iddialar arasında. İnternet üzerinde yapılan kısa bir arama ile bu sitenin açılışına dair haberlere ve videolara ulaşabilmek mümkün. Haber ajansları ve İskenderun Tv'nin YouTube sayfası açılışa dair video ve fotoğraf paylaşmış. Google Maps üzerinden taratıldığında sitenin depremden önceki haline, Kasım 2022’de kaydedilmiş fotoğrafına ulaşılabiliyor. Haberde yer alan bilgilere göre açılışa Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş, birçok milletvekili ve ilçe belediye başkanları katılmış. Hatay milletvekilleri 8 Kasım 2019’da gerçekleşen açılıştan fotoğraflar paylaşmış.” ifadeleri kullanıldı.

dünyanın en büyük makası ile açılan site çöktü

AÇILIŞTA 320 SANTİMETRE MAKAS KULLANILDI

Haberde, Güçlü Bahçe isimli sitenin açılış lansmanının 8 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştiği, açılışında Guinness Rekorlar Kitabına kazandırmak amacıyla dünyanın en büyük makası olan 320 santimetre altın makas kullanıldığı, rekorun daha önce Hindistan’da olduğu, açılışla Hatay’a geçtiği bilgisi verildi. 2 Milyon 900 bin liraya satışa çıkarılan dairelerin ilanına ise şu anda ulaşılamıyor. Ayrıca sitede hala enkaz altında kişilerin olduğu ve yardım edilmesi amacıyla isimlerin sosyal medyada paylaşıldığı bilgileri de verildi.

Mert Dokuzoğlu / İLKSAYFA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum