İsmet TAŞ

İsmet TAŞ

Dürüst olalım!

Dürüst olalım!

Biz medya mensupları dürüst olalım!

Halkın gözü, kulağıyız. Bazen düşüncelerini şekillendiririz.  Zaman gelir ne yapacaklarını söyleyenlerdeniz. Gün gelir ülkenin kaderini bile etkileriz. Siyasete, ekonomiye de müdahale ederiz. Şayet haddimizi bilmeyen biri isek müdahale etmediğimiz, tabiri caizse halk diliyle, “maydanoz” olmadığımız hiçbir konu yoktur.  Bildiğimiz konuda da konuşuruz bilmediğimiz konuda da.

Milli ve manevi değerlere bağlı isek, içimizde Allah korkusu var ise, sorumluluk sahibi isek, bir haber yazarken veya yorum yaparken doğruları yazmak için kırk kere düşünüyorsak,  yani “dürüst” bir gazetecilik yapıyorsak sorun yok, kendimizi erdemli falan da görmeyelim. Zaten görevimizi yapıyoruz. 

Ancak asparagas,  yalan haber veriyorsak, yorumlarımızı gerçeği yansıtan değil de kişilere ve kendi ideolojik yapımıza, çıkar ve menfaatlerimize göre yapıyorsak, yalakalık ve yağdanlıkta sınır tanımıyorsak,  halkı bilinçli olarak yanlış yönlendiriyorsak, siz “Halk Düşmanı ”sınız demektir. Gün gelir mutlaka foyanız meydana çıkar ve halk size gereğini yapar. Allah’ın adaletinden, O’nun hükmünden hiç bahsetmiyorum. Ama bir gün yaptığınız yalan haber ve yorumlar ayağınıza dolaşır. Bundan kuşkunuz olmasın. 

Dürüst olalım! Son derece iyi niyetle yorumlar yapalım.  Halkı yönlendirmek yerine düşünmeye sevk edelim. Bilgilendirelim, kararlarına müdahale etmeyelim.  Özellikle siyasetin alev alev ortalığı kavurduğu şu sıralarda sorumluluğumuzun çok daha fazla olduğunu unutmayalım. Doğru haber için  halkın bizlere ihtiyacı var. Halkı kandıran ve halkın güvenilirliğini yitirenin halini, yakın tarihimize bakarsak görürüz. 

Siyasetçiler dürüst olun!

Üç beş oy için üç kuruşluk dünyalığınız için geçici ikbal uğuruna ahiretinizi satmayın! Halka doğruları anlatın. Gerçekleri gözler önüne serin. Korkmayın daha çok sevilecek daha çok prim toplayacaksınız. O sizin bildiğiniz, “Biz ne dersek ona inanırlar, biz onları istediğimiz gibi güderiz, halk koyundur istediğimiz şekle sokarız” diyebileceğiniz bir halk yok artık.   Karşınızda gören, dinleyen, sorgulayan bir halk olduğunu unutmayın. Yaptığınız konuşmalarla halkın güvenini sakın kaybetmeyin, dürüst olun.  Dürüst olup halkın güvenini sağladığınızda bu halk öyle vefalıdır ki sevdiği, inandığı, güvendiği insanı asla unutmaz ve hainlik yapmaz. Sizde halka, “Hainlik” yapmayın.  Yalanlarınızla  belki bir dönem seçilirsiniz ama hep lanetle hep beddua ile anılırsınız ve iflah olmazsınız. Bu da sizin şerefinizin ve onurunuzun kaybolmasıdır. 

Dürüst olmakla ne kaybedersiniz?  Elbette Hak’kkı konuşan ve doğruyu söyleyen siyasetçilerimize sözümüz yok. Ama halkın gözünde öyle bir imajınız var ki siyasetçi, yalan söyleyen, verdiği hiçbir sözü tutmayan, kendi partisi uğruna her türlü fedakârlığı yapan, halktan kopuk, uzak,  halka yabancı, seçimden sonra halkı unutan bir insan tipi. Bunu düzeltmek zorundasınız. Aksi halde tamamen güvenilirliğinizi yitirir, kaybolmuş onurunuzu geri kazanamazsınız. 

Hiçbir siyasetçi unutmasın ki yerel ve merkezde yalanla, dolanla ve düzenbazlıkla devlet yönetilemez. O,  devlet adamı da değildir zaten. O hep birilerinin adamıdır ve öyle olmaya da mahkûmdur. 

Halk olarak dürüst olun!

Kendi siyasi ve ideolojik çıkarlarınız için desteklediğiniz siyasi kuruluşun yalanlarına, ihanetine,  sizleri kandırmasına kılıf aramayın.  Bir yanlış bir yanlışı doğru yapmaz.  Başkasının yalanları ve yanlışları sizin doğruyu desteklediğinizi göstermez.  Başka bir siyasi kuruluşun yalan ve yanlışlarını aramak yerine, taraf olduğunuz siyasi  kuruluşun doğrumu yanlış mı? Söylediğini sorgulayın.  Ve asla dostlarınızla siyaset tartışmayın.  Siyasiler hedeflerine ulaşır veya ulaşmaz, ama siz  belki de bir hiç uğruna en iyi dostunuzu kaybetmiş olacaksınız. Pişmanlıklar yerine doğruları görmeyi tercih edin. 

Özetle; doğru olmak, yalan söylememek, güvenilir olmak, emanete ihanet etmemek tüm bunlar müminin en önemli olmazsa olmaz vasıflarıdır. 

Gerçek müminlerden olmak selam ve duasıyla. 

Not: Bütün okurlarımı, İç Anadolu Birliğinin düzenlemiş olduğu, 6 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 19.00’da Ankara Pursaklar İlçemizde Tebessüm Düğün Salonunda yapılacak olan, “STK’lar Pursaklar’da  Buluşuyor” programına bekliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
SON YAZILAR