E-Devlet'ten yeni uygulama: Emekli olunca ne kadar maaş alırım?

E-Devlet'ten yeni uygulama: Emekli olunca ne kadar maaş alırım?

E-Devlet’te erişime açılan yeni uygulama sayesinde vatandaşlar emekli olduklarına ne kadar emekli maaşı alabileceklerini görebiliyor. Peki, Emekli olunca ne kadar maaş alırım? İşte adım adım öğrenme yolu!

E-Devlet’te erişime açılan yeni uygulama sayesinde çalışanlar ne kadar emekli maaşı alacaklarını hesaplayabiliyor. Peki, emekli olunca ne kadar maaş alırım? İşte adım adım emekli maaşı sorgulama!

EMEKLİ OLUNCA NE KADAR MAAŞ ALIRIM

Emeklilik için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) her ay işveren tarafından primler yatırılıyor. Bu primlerin toplamı 3600 günü aştığında çalışan herkes ne kadar emekli maaşı alabileceğini e-Devlet üzerinden sorgulayabiliyor.

Olası emekli maaşını öğrenmek isteyen vatandaşlar sadece birkaç saniye içinde ne kadar emekli maaşı alacağını öğrenebiliyor. İşte adım adım sorgulama:

ADIM ADIM EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA

  1. E-Devlet’e giriş yap
  2. Arama kısmına “Ne kadar emekli maaşı alırım” yaz
  3. SGK’lılar için “4A Emekli Aylık Bilgisi Hesaplama” sekmesine tıkla
  4. Penceredeki bilgilendirme yazısındaki tiki işaretleyip “Devam Et” butonuna tıkla

Bağ-Kurlular için ise:

  1. Arama kısmına “4B Emekli Aylığı Hesaplama” yazılması ve gerekli detayların işaretlenmesi gerekiyor. Bağ-Kurlular 5400 günü doldurduktan sonra olası emekli aylıklarını görüntüleyebiliyor.
  2. Yeni açılan pencerede çalışılan sektör ve bakmakla yükümlü olunan kişi varsa bu seçenekleri de işaretleyip son adım olan “Hesapla” butonunu tıklamak gerekiyor.
  3. Son gelen pencerede olası emekli maaşı, ek ödeme tutarı, aylık ve yıllık ortalama kazançlar, dönemlere göre aylık bağlanma oranları ve yine dönemlere prim gün sayılarınız ortaya çıkıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.