Eğitim öğretim yılı başlıyor: İlk ders zili çaldı

Eğitim öğretim yılı başlıyor: İlk ders zili çaldı

Milyonlarca öğrenci ve öğretmenin okula döndü. 2023-2024 eğitim öğretim yılı bugün başladı. Okullarda ilk ders zili çalarken, yeni eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili ise 10 Kasım'da başlayarak 1 hafta sürecek.

Üç aylık yaz tatili sonuna gelinirken, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ilk ders zili ile bugün başladı. "Uyum haftası" için okul öncesi, ilkokul 1 ve 9'uncu sınıfa adım atan öğrenciler geçtiğimiz hafta başlamıştı. Bugün de diğer kademeler için ilk ders zili çaldı. Bakanlık tarafından ücretsiz ders kitapları, yardımcı kaynaklar okullara ulaştırıldı. Öğrencilerin güvenliği için gerekli tedbirler de alındı.

İLK ARA TATİL 10 KASIM’DA

Yeni eğitim öğretim döneminin ilk ara tatili 10 Kasım'da başlayacak. Öğrenciler, ilk dönem karnelerini 19 Ocak Cuma günü alacak. İki haftalık yarıyıl tatilinin ardından 5 Şubat Pazartesi günü okullar tekrardan açılacak. İkinci dönem yaklaşık 4 ay sürecek. 5 Nisan'da bir haftalık ara tatil olacak. Okullar 14 Haziran'da kapanacak ve milyonlarca öğrenci yaz tatiline tekrardan çıkacak.

Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.