Eğitim ve gelir dengesizliği: “Başka ülkede yok”

Eğitim ve gelir dengesizliği: “Başka ülkede yok”

Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, Türkiye’de eğitim ve gelir düzeyinin dengesiz olduğunu vurgulayarak, “Dünyada hiçbir başka ülke yoktur ki kişi başına milli geliri bu seviyedeyken, ortalama eğitim 9 yıl gibi düşük bir düzeyde olsun” dedi.

Amacı eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak olan Türk Eğitim Vakfı’nın bursiyerlerini tanıttığı toplantıda konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş Türkiye’nin tek ve en önemli eksiğinin eğitim olduğunu söyledi. Eğitim ve gelir arasındaki dengesizliğe dikkat çeken Tekbaş, “Dünyada hiçbir başka ülke yoktur ki kişi başına milli geliri bu seviyedeyken, ortalama eğitim 9 yıl gibi düşük bir düzeyde olsun” dedi.

egitim1.jpg

13 BİN DOLAR GELİR, 9 YIL EĞİTİM

Toplantıda konuşan TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, “Türkiye’de kişi başı milli gelir 13 bin dolar olarak açıklandı. Ülkemizde ortalama eğitim 9 yıl. Oysa dünyada hiçbir başka ülke yoktur ki kişi başına milli geliri bu seviyedeyken, ortalama eğitim 9 yıl gibi düşük bir düzeyde olsun” diye konuştu.

egitim2.jpg

İŞTE O DENGESİZLİK

Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, “13 bin dolar kişi başına geliri olan ülkelere baktığınızda ortalama eğitimin çok daha yüksek olduğunu, ortalama 9 yıl eğitim olan ülkelere baktığınızda ise kişi başı gelirin çok daha düşük olduğunu görürsünüz” dedi. Tekbaş, toplantıya katılan gençlere Türkiye’yi yeni yüzyıllara taşıyacak sizsiniz mesajı vererek sözlerini noktaladı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.