Eğitimde mülakat tartışması: Bakan Tekin tartışmayı kapattı

Eğitimde mülakat tartışması: Bakan Tekin tartışmayı kapattı

Atama bekleyen on binlerce öğretmen adayı atamaların yeterli sayıda ve mülakatsız olmasını talep ediyordu. Uzun bir süredir devam eden eğitimde mülakat tartışması bakanın sözleri ile son buldu. Bakan Tekin, “mülakatı yapmak durumundayım” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde siyasi liderlerin mülakata dair verdiği vaatlerin ardından atamalarda mülakat tartışması yaşanmaya devam ediyor. Özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl gerçekleşen genel seçimler öncesinde söylediği “Görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakat kalkacak” ifadelerinin ardından tartışmalar sürüyor.

retmen-atama-1.jpg

Açıklamaların başka yere çekilmesi sonrası Cumhurbaşkanı kaynakları “Öğretmenlik, görevin getirdiği zorunluluklar içinde” çıkışı geldi. Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in konuyla ilgili kullandığı ifadeler de Cumhurbaşkanı kaynaklarına benzer bir şekilde oldu. Son olarak pazar günü atama bekleyen öğretmenler, Ankara Ulus’ta muhalefetin verdiği destekle miting yaptı. Tartışmalar zirve yapınca Bakan Yusuf Tekin, katıldığı yayında “Bunu konuşmaktan gına geldi” diyerek eleştirilere cevap verdi.

retmen-atama-4.jpg

“Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım” diyerek tartışmalara son noktayı koyan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “20 milyon çocuk bize emanet. Çocuklarını bize emanet eden veliye bir şekilde onları mutlu edecek, çocuklarına iyi eğitim verecek öğretmenleri seçmek benim görevim. Beni eleştiren insanlardan şunu rica ediyorum. O zaman çocuğunuzu okula yazdırırken öğretmen seçmeyin lütfen. Öğretmeni sonra bana şikâyet etmeyin” ifadelerini kullandı.

retmen-atama-3.jpg

“HAKSIZLIK VE KAYIRMACILIK OLMAYACAK”

Konuşmasını devam ettiren Tekin, devamında “Kariyerime sebep olsa da popülizmden uzak duracağım. KPSS yeterli bir seçme kriteri olmadığı için mülakat gerekli. Mülakata karşıyım diyenlere de söyleyecek cevabım yok. Saygı duyuyorum. Kanunda mülakat var ve bunu uygulamak durumundayım. Biz şunu yapacağız. Jüri üyeleri, önüne gelen adayın memleketi, anası, babası, adı hiçbir bilgisi olmayacak. Her adaya bir numara vereceğiz. Dolayısıyla jüri üyeleri torpil isteyen kişiyi bilmeyecek. Bütün bu süreci de kamera kaydına alacağız. Tartışmaların önüne geçmek için de sınavın son on dakikasında adaya bir A4 kâğıdı vereceğiz. Bana şunlar soruldu ben de bu şu cevapları yazdım diye altına da imzayı atacak. Eksik not verildi iddialarını da bitireceğiz. Ama ben sizin adaletinize güvenmiyorum diyen kişiye de diyorum ki gelin masanın etrafına oturalım. Sizin zihninizde adalet, hukuksuzluk, kayırmacılık ya da benzeri şeylere sebebiyet veren her ne ise onları çözebilecek tedbirleri beraber masaya koyalım” dedi.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.