EGO Cepte uygulaması alarm veriyor: Otobüsler durağa zamanında uğramıyor

EGO Cepte uygulaması alarm veriyor: Otobüsler durağa zamanında uğramıyor

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında güncelleme alan EGO Cepte uygulaması alarm veriyor. Uygulama içeriğinde gösterilen saatte duraklara uğramayan otobüsler vatandaşları mağdur ediyor.

Geçtiğimiz sene Ağustos ayında güncellenmiş ara yüzü ile vatandaşların hizmetine sunulan EGO Cepte uygulaması alarm veriyor. Uygulama içeriğinde, otobüslerin durağa gelme saatlerinde yaşanan hatalar vatandaşları işe gidiş ve işten çıkış yolunda mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

e3.jpg

10 DAKİKA GÖSTERİYOR 25 DAKİKADA GELİYOR

Küçük Kayaş Mahallesi’nde yaşayan Mevlüde Kıraç isimli vatandaş yaşanan olaya şu şekilde tepki gösterdi: “Okulda temizlik görevlisiyim. Uygulamaya bakarak evden çıkıyorum. Durağa geldiğimde otobüsün 5 dakika önce geçtiğini öğreniyorum. Bazen de durakta beklerken, uygulamada otobüsün gelme süresini 10 dakika gösteriyor 25 dakika sonra geliyor. Özellikle son 1 aydır bu şekilde. Bu nedenle işe geç kaldığım zamanlar oluyor. Çevremdeki arkadaşlarımdan da benzer şikâyetleri dinliyorum. Sorunun çözülmesini bekliyoruz”

e4.jpg

OKULA VE İŞE GEÇ KALIYORUM

Gazetemize konuşan lise öğrencisi Bengü Yazgören, “Sorun EGO Cepte uygulamasındaki hatalar veya otobüs şoförlerinden kaynaklanıyor. Arkadaşlarımla birlikte birçok kez saatlere uyulmadığına şahit olduk. Hat üzerinde görünen otobüs durağa geç geliyor. Hafta sonları bir işte çalışıyorum ve yine aynı problemler yüzünden işe de geç kaldığım oluyor. 153 Mavi Masa’yı aradığımızda trafik ve yol durumuna göre saatlerin değişebileceğini söylüyorlar. Sürekli olan bir durum ve bu sorunun çözülmesini istiyorum” diyerek şikâyetlerini dile getirdi.

e1.jpg

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ

EGO Cepte uygulamasında yaklaşık 1 aydır süren sorunlara karşı vatandaşlar sosyal medyadan tepki gösterdi. Sahra isimli X kullanıcısı yaşanan soruna karşı, “EGO Cepte uygulamasında geliyor gözüken otobüsler neden servis dışı olarak arkadaşımın yanından transit gitti?” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Rıdvan isimli bir diğer kullanıcı ise, “Anlık olarak Ankara, Tandoğan’da 11507 nolu durağa 519 nolu otobüs hattının 18.00’ de hareket eden otobüsünü bekliyoruz (8. Durak) 26 dakika oldu tam şu an ama hala uygulama 18 dakika gösteriyor. Otobüsü iterek getiriyorlar galiba. 8 duraklık mesafe nasıl 36 dakika sürüyor. Diyelim ki 36 dk. sürüyor, neden EGO Cepte uygulamasında gözükmüyor?” diyerek olaya tepki gösterdi.

Rana isimli X kullanıcısı ise şikâyetini şu ifadelerle dile getirdi: "Koskoca EGO Cepte neden çalışmıyor ya? Otobüs vaktinde kalkmaz, uygulaması çalışmaz, haritada gözükmez. ABB kendine gelecek mi artık?"

Vatandaşlar yaklaşık 1 aydır süren soruna karşı Büyükşehir Belediyesi’nden çözüm bekliyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.