Elmadağ’ın yeni hizmet binası hızla yükseliyor: Yıl sonu açılacak

Elmadağ’ın yeni hizmet binası hızla yükseliyor: Yıl sonu açılacak

Elmadağ Belediyesinin yeni hizmet binası inşaatında sona gelindi. Belediye yetkilileri gazetemize yapmış olduğu açıklamalar ile binanın en geç yıl sonunda hazır olacağını ifade etti.

Elmadağ Belediyesinin yeni hizmet binası yükseliyor. Gazetemize konuşan belediye yetkilileri, Yenice Mahallesi’nde inşa edilen yeni hizmet binasının en geç yıl sonunda biteceğini ifade etti. Eski belediye hizmet binasının yetersiz gelmesi üzerine yeni hizmet binası inşaatı 29 Nisan 2023 tarihinde başlamıştı. Yetkililer, “Yaptığımız görüşmelere göre yıl sonuna kadar bitecek. Şu anda binanın sadece son katı kaldı” dedi. Eski hizmet binasının misafirhane olarak tasarlandığını belirten belediye yetkilileri, yeni hizmet binasına geçildiğinde eski binanın otele dönüştürüleceğini söyledi. İçinde birçok tesis barındıran yeni hizmet binası, toplam 5 kata ve 8 bin 400 metrekare inşaat alanına sahip.

adem-baris-askin.jpg

YIL SONU AÇILIYOR

Belediye yetkilileri, “İnşaatımızın en geç yıl sonu tamamlanacağını düşünüyoruz. Yaptığımız görüşmelere göre bina yıl sonuna kadar bitecek. Şu anda sadece son katı kaldı. Son katının tamamlanması ile birlikte artık inşaatın son aşamalarına gelinecek. Daha sonra da açılışını yapacağız” dedi.

elmadag-001.jpg

ESKİSİ OTEL OLACAK

Eski hizmet binasının otel olarak kullanılacağını ifade eden belediye yetkilileri şu ifadeleri kullandı:

“Eski binamız en başta misafirhane olarak tasarlanmış. Bu nedenle yeni belediye binası tamamlandığında eski bina otel olarak hizmet verecek. Yeni bir belediye binasına geçmemizin esas nedenlerinden biri de eski binanın otel olarak kullanılacak olması. Eski binanın otele dönüştürülmesi ilçemize bir değer katacak."

elmadag-002.jpg

BİRÇOK TESİS BARINDIRIYOR

Yenice Mahallesi'nde inşa edilen belediye hizmet binası yaklaşık 8 bin 400 metrekare toplam inşaat alanına yapılıyor. İçerisinde birçok yapı yer alan bina, toplam 5 kattan oluşuyor. Yeni hizmet binasında; belediye personeli için birimler, dernekler için ofisler, toplam 800 kişilik iki adet düğün salonu ve spor salonu bulunuyor.

elmadag-003.jpg

ESKİ BİNA YETERSİZ GELDİ

Belediye yetkilileri yeni hizmet binası inşa edilmesi ile ilgili, “Mevcut belediye binamız asansörsüz olduğundan yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın mağdur olması, nüfus artışından dolayı belediyemizdeki yoğunluğun artması, birimlerin ortak oda kullanması ve arşivimizin yetersiz kalmasından dolayı yeni belediye ek hizmet binasına ihtiyaç duyulmuştur. Bu ihtiyaç ile birlikte geçtiğimiz sene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın katılımı ile yeni hizmet binamızın temel atma törenini gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.