Emekli için kritik tarih verildi: İşte masadaki formüller!

Emekli için kritik tarih verildi: İşte masadaki formüller!

Emeklilere zam müjdesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan geldi. 2024 emekli ikramiyesine ne kadar zam yapılacak, masadaki formüller neler? İşte detaylar:

SSK, Bağkur ve memur emeklileri maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam aldı. Zamla birlikte en düşük emekli maaşı 10 bin TL'ye yükseldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan zam sinyali verirken masada da 3 formülün olduğu konuşuluyor. Yaprak Hırka Yıldız, bayram ikramiyelerinin 3-9 Nisan tarihlerinde ödeneceğini belirterek detayları paylaştı.

TGRT Haber Ekonomi Editörü Yaprak Hırka Yıldız, "Biliyorsunuz her iki bayramda 2'şer bin lira olarak ödeniyor, toplamda 4 bin lira. Geçtiğimiz yıl bir istisna yapıldı. 100. yıl itibariyle 5 bin lira ödendi. Geçen yıl emekliler 9 bin lira bayram ikramiyesi aldı." dedi.

"YÜZDE 49.25'LİK BİR ARTIŞ OLABİLİR"

Yıldız şu ifadeleri kullandı:

"Bu sene formüller şu şekilde. Emekli zamlarına gelen yüzde 49.25'lik artış gibi bir artış olabilir. 2 bin TL'nin üzerine bu fark konabilir. Böyle olursa 2985 TL'ye yükselecek."

"YÜZDE 100 ZAM DA MASADA"

"Bir diğer formül ise her iki bayramda da 5 bin TL ikramiye verilmesi yönünde. Bunun dışındaki formüle göre de, geçen yıl emeklilere toplamda 9 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Yüzde 100 zam yapılması ihtimali de var. Yüzde yüz zam yapılırsa ikramiyeler 4 bin TL'ye yükselecek."

"İKRAMİYE ÖDEMELERİ 3-9 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA"

"Yakın bir tarihte rakam paylaşır diye düşünüyorum. Önümüzde Ramazan Bayramı var. 3-9 Nisan tarihlerinde ikramiyeler ödenecek. O tarihlere kadar rakamın ne olduğunu öğreneceğiz. "

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.