Emekli maaşında flaş karar! Net zam oranı ortaya çıktı

Emekli maaşında flaş karar! Net zam oranı ortaya çıktı

Milyonlarca emekli Temmuz ayında açıklanacak olan zam haberini bekliyor. Ekonomistler asgari ücrete ara zam ve emekli maaş zammının ne kadar olacağı ile ilgili rakamlar paylaştı. İşte yapılacak zam oranları..

Milyonlarca memur ve emekli Temmuz ayında ne kadar zam olacağını merak ediyor. Zam oranı tahmini ne, emekli zammında refah payı gelecek mi, en düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte ayrıntılar...

"ENFLASYON FARKI KADARLIK ZAM"

Milyonlarca emekli temmuz ayında yapılacak olan zam için geri sayıma başladı. Ekonomist Muhammet Bayram emekli maaşında zam oranını ve en düşük emekli maaşı beklentisini paylaştı. Bayram, "SSK ve Bağkur emeklileri enflasyon farkı kadarlık bir zam alıyorlar. Memur ve memur emeklileri enflasyon farkı artı toplu sözleşme zammı alıyorlar. Burada kayıplar olacak sözleşme zammından kaynaklı" dedi.

"YÜZDE 30'LUK BİR ARTIŞ"

"İlk 4 ayın enflasyonu yüzde 18.72, daha mayıs ve haziran enflasyonu açıklanmadı. Mayıs haziran aylarında yüzde 3'ler civarında enflasyon gelirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 civarında olacaktır. Tabii burada SSK ve Bağkur emeklileri ve diğer memur emeklileri, özellikle de en düşük emekli maaşı alanlar enflasyon karşısında ezilecekler. Benim öngörüm yüzde 25'e bir 5 puan daha artışı yapılıp yüzde 30'luk civarında bir artış yapılacağı yönünde." şeklinde konuştu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.