Emekli zammı resmi gazete yayınlandı mı? Emekli zam farkı resmi gazetede yayımlandı mı?

Emekli zammı resmi gazete yayınlandı mı? Emekli zam farkı resmi gazetede yayımlandı mı?

Emekli zammı resmi gazete yayınlanıp yayınlanmadığı merak konusu oldu. Peki, Emekli zammı resmi gazete yayınlandı mı? Emekli zam farkı resmi gazetede yayımlandı mı? İşte detaylar:

Emekli maaşı zam farkı resmi gazetede yayınlanıp yayınlanmadığı merak konusu oldu. SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25'e yükseltilmesini içeren madde TBMM'de kabul edildi. Meclis Genel Kurulunda çalışma hayatına ilişkin kanun teklifinin SSK ve Bağkur emekli maaşlarındaki artış oranının yüzde 49,25'e yükseltilmesini içeren 7. maddesi kabul edildi. Peki, Emekli zammı resmi gazete yayınlandı mı? Emekli zam farkı resmi gazetede yayımlandı mı? İşte detaylar:

EMEKLİ ZAMMI RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI MI?

TBMM Genel Kurulu'nda SSK ve Bağ-Kur emekli maaşlarının Ocak 2024 itibarıyla 6 aylık artış oranını yüzde 49,25’e yükselten düzenleme kabul edildi.

Düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek. Emekli zammına ilişkin yasal düzenleme, Başkan Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Resmi Gazete sonrası emekli maaş farkı ödemeleri için SGK harekete geçecek.

Fakat ne zaman yürürlüğe gireceği ile ilgili net tarih açıklanmadı. Konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşanması halinde haberlerimizde yer vereceğiz.

EMEKLİ ZAMMI FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamdan kaynaklı farkların, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra 1 hafta içerisinde ödeneceğini açıkladı.

Söz konusu kararın en kısa zaman içinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.