Emekliler dikkat! SGK uzmanı emekliye zam için net tarih ve rakam verdi

Emekliler dikkat! SGK uzmanı emekliye zam için net tarih ve rakam verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında ek zam yapılmıştı. Yapılan zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken gözler seyyanen zamma çevrildi.

TGRT Haber’de konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, emekliye seyyanen zam için canlı yayında tarih ve rakam verdi.

Emekli maaşında yaşanan gelişmeler milyonlarca vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla emekli maaşlarına yüzde 49.25 oranında ek zam yapıldı. Yapılan zam sonrası en düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu. Gözler yapılacak olan seyyanen zamma çevrilmiş durumda.

EMEKLİLERİ İLGİLENDİRİYOR

TGRT Haber kanalında canlı yayında yapılacak zam için konuşan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, Şubat sonu ve Mart başını işaret etti . "Anket sonuçlarına göre şubat sonu, mart başı gibi seyyanen zammı bekliyoruz" diyen Karakaş, "Muhalefetin ifade ettiği gibi asgari ücrete eşitlemek oldukça güç bir durum. Çünkü yeni bir ekonomik program ve enflasyonla mücadele çabaları söz konusu.” dedi.

SGK UZMANI NET TARİH VE RAKAM VERDİ

Emekli maaşlarına gelecek olan seyyanen zam ile maaşların 12-15 bin arasında olabileceğini ifade eden İsa Karakaraş, "Açlık sınırına çekilmesi gerekiyor en azından. Şahsi görüşüm, 12 ila 15 bin lira arasında bir rakamın uygun olacağı yönünde. Ancak, bu durumda 4-5 bin lira taban maaşı olanlar ile 12-13 bin lira alanlar arasında bir denge oluşacak. Bu da sistem içindeki dengeleri bozacak ve yüksek prim ödemelerinin anlamını yitirecektir. Seyyanen zammın tüm emeklilere adil bir şekilde dağıtılması gerekiyor, ki Sosyal Güvenlik Sistemi sürdürülebilir kalsın." ifadelerine yer verdi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.