Emekliler sağlık katkı payında muafiyet istiyor

Emekliler sağlık katkı payında muafiyet istiyor

TÜED, sağlık hizmeti aldığında katkı payı ödeyen emeklilerin bu paylardan muaf tutulması gerektiğine dair açıklama yaptı.

TÜED, sağlıkta katkı payından muafiyet çağrısı yaptı. Dernek tarafından yapılan açıklamada "Emeklilerimizin ödemiş oldukları katkı payları, emeklilerin ödeme gücünü aşmıştır. Çalıştığı dönemlerde yüzde 12 sağlık primi ödeyen emeklilerimiz, sağlık hizmeti aldığında çeşitli adlar altında kesilen katkı paylarından muaf tutulmalı" denildi.

"BAYRAM İKRAMİYELERİ EN DÜŞÜK MAAŞA ENDEKSLENMELİ"

TÜED, ayrıca emeklilere ödenen bayram ikramiyelerinin de en düşük emekli aylığına endekslenmesini talep ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile bir araya gelen TÜED, taleplerini Bakan Işıkhan'a da iletti.

tued.jpg

Işıkhan, burada yaptığı açıklamada "Sizlerle birlikte, Türkiye'nin tüm şehirlerinde Allah nasip ederse çok güzel faaliyetler planlayacağız. Hep birlikte olacağız. Emekliler Yılı'nı biz karar alırken emeklilerimize ne yapalım, nasıl destek verelim diye düşündük. Sadece ekonomik refahın artırılması değil, sosyal kültürel ve diğer alanlarda da ne yapabiliriz diye düşündük" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Ayça Yaslı/gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.