Emeklilere müjde: Bayram ikramiyesi için sürpriz rakam

Emeklilere müjde: Bayram ikramiyesi için sürpriz rakam

Maaşların belli olmasının ardından emeklilerde gözler bayram ikramiyesine çevrildi. 2 bin TL olarak ödenen bayram ikramiyesinin 2024'te kaç lira olacağı merak ediliyor. İkramiye için sürpriz bir rakam gündeme geldi. İşte konuşulan ikramiye miktarı...

En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesi ve Bağ-Kur ile SGK emeklilerinin zam oranının yüzde 49,25 olmasının ardından gözler bayram ikramiyesine çevrildi. Her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında 2'şer bin TL olarak ödenen ikramiyeye bu yıl zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Bayram ikramiyeleri için konuşulan rakamlar da ortaya çıktı. İşte detaylar...

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLACAK?

2 bin TL olarak yatan bayram ikramiyesinde beklenti çok yukarı çıktı. SGK uzmanı İsa Karakaş, bayram ikramiyesinde yapılacak artışla ilgili AK Parti kulislerinde konuşulan rakamı yazdı.

İlk olarak 5 bin TL olarak yatırılacağı iddia edilen bayram ikramiyesinin son olarak 10 bin TL'ye çıkarılacağı öne sürüldü.

fotograf.jpg

31 Mart seçimleri ile Ramazan Bayramı arasında 10 gün gibi çok kısa bir süre olması nedeniyle Karakaş, emekliye verilen vaatlerden birinin de bayram ikramiyesi olduğunu söyledi. Karakaş, şu ifadeleri kullandı:

EN AZINDAN 5 BİN TL...

"Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en önemli vaatlerden birini de bayram ikramiyesinin artırılması teşkil etmiş bu minvalde zam beklentileri oluşmuştu. Zira 2.000 TL’lik rakamın daha da yukarıya çıkarılacağı vaadi verilmişti ancak günümüze kadar beklenen artış gerçekleşmemiştir. Hâl böyle iken Ramazan Bayramı öncesinde ve seçimlere yakın bir takvim içinde iktidar cephesinde 2 bin TL’lik ikramiyenin en azından 5 bin TL’ye yükseltilmesi beklenmektedir."

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.