Emeklileri sevindirecek haber: Yeni ek zam için tarih ve rakam verildi

Emeklileri sevindirecek haber: Yeni ek zam için tarih ve rakam verildi

Yüzde 49,25 oranın zam alan emeklileri sevindirecek bir gelişme yaşandı. Seçim öncesinde emeklilerin maaşlarına ek zam yapılacağı iddia edildi. Kulislerde konuşulan tarih ve rakam da belli oldu. İşte detaylar...

2024 yılının ilk 6 ayı için SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 49 zam yapıldı. En düşük emekli maaşı ise 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Emeklilerin zam için beklentileri devam ederken sürpriz bir iddia gündeme geldi.

31 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek seçimler öncesinde emekli maaşlarına ek zam yapılacağı iddia edildi. Peki seyyanen zam ne kadar olacak ve hangi tarihte verilecek? İşte detaylar...

EMEKLİYE EK ZAM İÇİN TARİH VE RAKAM VERİLDİ

TGRT Haber Ankara Temsilcisi Zeliha Bedir, emeklilere 4 bin TL'lik ek zam verilebileceğinin konuşulduğunu söyledi. Ek zam için ise 10 Mart tarihinin işaret edildiği öne sürüldü. Seçim arifesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla alakalı yapılacak çalışmaların ardından emekliye müjde verebileceği ifade ediliyor.

Bedir, "10 Mart'tan sonra emeklilere 4 bin TL seyyanen zam yapılacağı konuşuluyor. Bu, emekli maaşlarının asgari ücret seviyesine çekilmesi ve ev kadınlarına yönelik düzenlemelerin de yer aldığı bir paketin parçası" dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.