Emekliye seyyanen zam geliyor: Tarih ve rakam açıklandı

Emekliye seyyanen zam geliyor: Tarih ve rakam açıklandı

Gündemde emekliye seyyanen zam var. Konuya ilişkin olarak canlı yayında açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, anket sonuçlarını işaret ederek hem tarih hem rakam verdi.

2024 yılının en önemli gündemlerinden biri emekliye zam oldu. Milyonlarca emeklilerin maaş zammı önce yüzde 42,6'ya sonrasında yüzde 49,25'e çekilerek memur zammına eşitlendi. Bu sayede en düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. Ancak muhalefet en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çekilmesini gündeme taşırken, ayriyeten emekliye seyyanen zam konuşulmaya başlandı.

ŞUBAT SONU VE MART BAŞINI İŞARET ETTİ

Milyonlarca emekli vatandaş yerel seçim öncesi seyyanen zammın gelip gelmeyeceğini merak ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Uzman Karakaş, hem tarih hem rakam verdi. TGRT Haber canlı yayınında Ahmet Sözcan'ın sorularını yanıtlayan Karakaş, "Şubat sonu, mart başı gibi yani anket sonuçlarına göre seyyanen zammı bekliyoruz" diye konuştu.

"ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMESİ ÇOK ZOR"

Karakaş, ayrıca şunları kaydetti:

"Muhalefetin dediği gibi asgari ücrete eşitlenmesi çok zor. Çünkü yeni bir ekonomi programı var, enflasyonla mücadele var. Mehmet Şimşek yönetimindeki ekonomi yönetimi kolay kolay asgari ücret seviyesine izin vermez."

"12 İLA 15 BİN LİRA ARASINDA OLUR"

İsa Karakaş sözlerini şöyle sonlandırdı:

"En azından açlık sınırına çekilmesi lazım. Benim görüşüm 12 ila 15 bin lira arasında olması yönünde. Bunu yapınca da taban maaşı 4-5 bin lira olanlarla 12-13 bin lira olanlar aynı olacak. Dolayısıyla sistem içinden çıkılamaz hale gelecek. Bu anlamda yüksek prim ödemelerinin bir anlamı kalmayacak. Yapılacak seyyanen zammın bütün emeklilere verilmesi gerekiyor ki Sosyal Güvenlik Sistemi devam edebilsin."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum