Emekliye yeni müjde: En düşük maaş 14 bin 431 lira olacak!

Emekliye yeni müjde: En düşük maaş 14 bin 431 lira olacak!

Yeni yılda gerçekleşen emekli zammı, güncellenerek yeni seviyesine geldi. Yerel seçimlere az kalınan şu günlerde emekli için yeni bir zam konuşulurken, zamlı maaşların en düşük 14 bin 431 lira seviyelerine çıkması konuşulmaya başlandı.

Ekonomi yazarı Dr. Şeref Oğuz, yaklaşık 6 milyon emekliye yönelik seçim öncesi bir zam beklentisi olduğunu ve iktidarın bu beklentiyi karşılayabileceğini ifade etti. Son yapılan emekli maaşı zamlarını değerlendiren Dr. Şeref Oğuz, en düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükseltilmesinin, bu ücreti alan 6 milyonun üzerindeki emekli için büyük bir hayal kırıklığı olduğunu belirtti.

para-1.jpg

"SORUNU SADECE ZAMLARLA ÇÖZEMEZSİNİZ"

Oğuz, "Emekli de açlık çekebiliyor, geçim sıkıntısı çekiyorlar. Bu miktarlarla geçinmek mümkün değil. Özellikle 10 bin TL maaş alan emekliler ciddi sıkıntılar yaşıyor. En düşük emekli maaşı alanların sorununu sadece yüzde zamlarla çözemezsiniz" dedi.

para-2.jpg

"SEÇİM ÖNCESİ ZAM BEKLENTİSİ VAR"

Seçimler öncesinde, özellikle en düşük emekli maaşı alanlara zam yapılmasını beklediğini belirten Oğuz, "Mart ayında, seçim öncesinde bir düzeltme bekliyorum. Çünkü bu 6 milyon emekli oy kullanıyor! Emeklilerimizin maaşlarının, TÜRK-İŞ'in 2023 Aralık ayında açlıklamış olduğu açlık sınırı olan 14 bin 431 TL'ye yükseltileceğini düşünüyorum. Ancak burada keskin bir bıçak var, mesela 10 bin 2 TL alanlar ne olacak? Yani tüm emekliler için kademeli bir artış da düşünülebilir. Hükümetin tüm seçenekleri değerlendireceğini düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum