En az Suriyeli meğer o ildeymiş: Bakın neresi…

En az Suriyeli meğer o ildeymiş: Bakın neresi…

Türkiye’de bulunan Suriyeli sayısı açıklandı. Her ilde en az bir Suriyeli olduğu belirtilen raporda en az Suriyelinin o ilde olduğu ortaya çıktı. İşte en az Suriyeli bulunan iller…

Mülteciler Derneği 2023 yılı itibariyle Türkiye’de bulunan Suriyeli sayısını açıkladı. Rapora göre 3 milyon 214 bin 780 Suriyeli bulunan Türkiye’deki Suriyeli sayısı geçen yıla göre azalırken; en az Suriyeli o illerde bulunuyor.

bayburt.jpg

SAYIYLA BAYBURT; NÜFUSA GÖRE HAKKARİ

Mülteciler Derneği’nin yayınladığı rapora göre Türkiye’de kayıtlı ve geçici koruma statüsündeki Suriyeli sayısı toplam 3 milyon 214 bin 780 kişi oldu. 31 Aralık itibariyle son 1 yılda Suriyeli sayısının 321 bin 118 kişi azaldığının belirtildiği raporda Suriyeli sayısının son 7 yılın en düşük seviyesinde olduğu kaydedildi. Rapora göre Suriyelilerin en az olduğu şehir 27 kişi ile Bayburt olurken; onu 39 kişi ile Tunceli, 46 kişi ile Hakkari takip etti. Hakkari nüfusuna oranla Suriyelilerin en seyrek olduğu il oldu.

İstanbul 12 milyon 690 bin yabancı turist ağırladı

EN FAZLA SURİYELİ BURALARDA

Türkiye’de Suriyeli bulunmayan herhangi bir il olmadığının aktarıldığı rapora göre en fazla Suriyeli bulunan iller arasında ilk sırada 529 bin 403 kişi ile İstanbul yer aldı. İstanbul’u 426 bin 51 kişi ile Gaziantep, 300 bin 57 kişi ile Şanlıurfa takip etti. Nüfusa göre Suriyelilerin en yoğun olduğu şehir ise yüzde 32,6 ile Kilis oldu. Kilis yüzde 16,5 Suriyeli yoğunluğu ile Gaziantep izledi.

ank.jpg

ANKARA 11’İNCİ SIRADA

Mülteciler Derneği’nin Göç İdaresi Başkanlığı’ndan aldığı verilerle hazırladığı rapora göre 3 milyon 214 bin 780 Suriyeli bulunan Türkiye’de başkent Ankara Suriyeli sayısında 11’inci sırada yer aldı. Rapora göre Ankara’da 88 bin 835 Suriyeli olduğu aktarıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.