Muhammed Gömük

Muhammed Gömük

ERDOĞAN NEDEN DÜNYADAKİ EN BÜYÜK LİDER ?

ERDOĞAN NEDEN DÜNYADAKİ EN BÜYÜK LİDER ?

Dünyadaki hangi başkan vardır ki ülkesinde zaman geçtikçe halkı daha da bağlansın ve halkının gücüyle daha da güçlensin.

Erdoğan uzun soluklu siyasi kariyeri sırasında, insanların inanması güç senaryoları dile getirdikçe, hem Dünya'daki hem de Avrupa'daki pek çok kişi tarafından hedef tahtası durumuna çevrildi. Ancak zaman geçtikçe, Erdoğan’ın haklılığı ve hedefe koyanların iki yüzlülüğü her gün daha net anlaşılmaya devam etti. Dün dünyadaki oyun kurucuların oyun tahtasındaki piyonlardan birisi olarak değerlendirilen Türkiye, bu gün oyun tahtasındaki oyunculardan birisi olmanın da ötesine geçti ve artık Dünya ekonomik konjektörünün yeni mimarlarından ve oyunun kurucularından birisi haline geldi. Bu değişim halk tarafından hissedildikçe, halkıyla birlikte Erdoğan daha güçlü lider oldu ve bu gün tartışmasız dünyadaki en güçlü lider pozisyonunda. Bu gücü Türkiye’yi arkasına almayı başardığı 15 Temmuz gününden sonraki sahnede daha da pekiştirdi.

Bu gelişimi kısa kısa incelemek gerekli. Erdoğan’ın dünyadaki en güçlü lider olmasının sürecindeki gelişmeler nelerdi?

Bu konuya ilk önce Türklerin tarihsel yapısı inceleyerek başlamak lazım. Türklerin özgür ve tek lider kavramına bağlı bir  toplum yapısı olduğunu iyi anlamak gerekiyor. Tüm tarih sahneleri boyunca Türkler tek liderin peşinden gitmiştir. Türkler Erdoğan'ı yani tek liderlerini sevdi ve zaman içerisinde daha da bağlandı. 

Dünyada neler oldu? Bu sürece etkileri nelerdi?

1.
Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı Lauren Booth, "Erdoğan dünyanın en cesur Müslüman lideri" dedi.

"İslam Dünyası Türkiye'yi izliyor" 

"Erdoğan'la tanışmaktan çok memnunum. Türkler için çok büyük bir lider olduğunu düşünüyorum. Erdoğan, Müslümanlar arasındaki en cesur lider. Son 10 yılda 32 ülke gezdim. Türkiye beni en çok etkileyen ülke oldu. Okullarınız ücretsiz, sağlık sisteminiz ücretsiz, üniversiteleriniz ücretsiz. Herkes kaçarken siz Suriyeli Mültecilere sahip çıktınız. İslam dünyası şu anda sizi izliyor. Sizinle ve başarınızla gururlanıyoruz. Bundan geri dönmeyin. Dış güçlerin sizi yolunuzdan, adaletten ve liderlikten çevirmesine asla izin vermeyin."

2. 
1 Mart Tezkeresi'nin reddiyle Erdoğan kamuoyunun istemediği Irak Savaşı'na destek vermeyen lider olarak nitelendi. Bu onun Arap sokağındaki ilk başarısıydı.

3.
6 sıfır atarak ekonomideki güven ortamını yeniden inşaa etti. Faiz oranlarını düşürerek ekonomiye can verdi. 

Ekonomik ve siyasi kazanımlar sayesinde 2007'de yeniden tek parti olarak göreve devam etti.

4. 
2009 yılındaki "One Minute" süreci ile bir anda dünyadaki güçlü liderlerden birisi olma sürecinin ilk adımını atmış oldu. Bu ana kadar Türkiye’deki güçlü liderken, bu andan sonra tartışmasız Arap dünyasının da güçlü bir lideri durumuna geldi. Dünyadaki tüm Müslüman ve Türkler için önemli bir koltuğa oturdu ve müslüman dünyasına güven geldi. Filistin için umut ışığı oldu.

5.  
İsrail karşı yaptığı "Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" sözleri ile tüm dünyaya sırtını dönebileceğinin sinyallerini verdi. Bu artık yeni Dünya konjektürünün yeniden şekillendirilebileceğinin en önemli dönemeçlerinden birisidir.

6. 
2010 yılındaki Mavi Marmara olayı sonrasında, Türkiye İsrail ile olan tüm ilişkilerini bitirme noktasına getirdi ve dünya şaşkın bir şekilde izlemeye başladı. 9 Türkün hayatını kaybettiği olay sonrasında, Türkiye geri adım atmadı. Artık dünyadaki tüm insanlar şaşkın bir şekilde Türkiye’nin haritadaki yerini bilir duruma geldiler. Çünkü bu kadar ileri gidebilen başka bir lider şu anda bulunmuyor. Hem dünya ile ekonomik iş birliği içinde  olacaksın, hem de dünyaya kafa tutacaksın. 

7.
Nükleer Silah ürettiği için iran’ı karalamaya çalışan ve savaş ortamını hazırlamaya çalışan güçlerin oyunu bozdu, Amerika’nın önünü Tahran Deklarasyonu sayesinde kesti ve İran ile yapılacak olası bir savaşı engellemiş oldu. 

8. 
Gezi olayları ile başlayan FETÖ'nün terör örgütü olması artık netlik kazanmaya başlamıştı.

Dershaneler ile ilgili alınan karar ile ; FETÖ'nun en göz önünde olan ve en çok önemsediği gelir kaynağına harekat başlamıştı. 

Tüm bu olaylara rağmen, görev adamı olan Sayın Erdoğan, Cumhurbaşkanı olarak Türkiye'deki en önemli koltuğa oturdu. İstanbul'da Belediye Başkanlığı ile başlayan yolculuk daha tamamlanmadı.

9
Neden Erdoğan Dünyadaki en büyük lider, işte tüm yaşananları gördüğümüzde ortaya çıkan sorunlar hızla çözümlendi. IMF'ye bir zamanlar borçlu olan Türkiye artık IMF'ye borç veren duruma geldi. Türkiye güçlendi ve çevresindeki savaş mağdurlarına ev sahipliği yapmanın ötesinde, sınırlarındaki yaşanan olumsuzluklara hızla müdahale etmeye başladı.

Kuşkusuz ki, şu anda dünyadaki hiç bir lider darbe girişimi sonrasında daha da güçlenmiş bir şekilde sahnedeki yerini alıp, son sürat icraatlerine devam etsin ve  halkı sonuna kadar onun arkasında olsun. Dünyada başka bir lider daha yoktur ki, halkı ölümü pahasına onu sahiplensin. Eğer bir liderin halkı, lideri için ölümü göze alabilmişse, o ülkenin önünde hiç bir güç duramaz.  Böyle liderler belki yüzyılda belki de bin yılda bir dünyaya gelirler. Erdoğan kuşkusuz ki gösterdiği kararlı tutumlar sayesinde sadece Türkiye’yi değil, Dünyadaki tüm Türklerin ve Müslümanların kalbinde taht kurdu.

Şimdiden sonra ne mi olacak, bu gün hala kararsız kalan ve ikili oynayan Avrupa birliği yok olma ve dağılma arefesinde Türkiye ile sıkı iş birliği yapmak için kendi içinde büyük tartışmalar yaşayacak. Türkiye dünyadaki oyun kurucular arasında yeri olduğunu ispatladı ve bölgedeki konjektürün değişmesine neden oldu. Bölge yeniden kuruluyor, Türkiye bölgenin kurucusu olarak yoluna devam edeceğinin sinyallerini artık dünyaya verdi ve hızla yoluna devam ediyor. FETÖ operasyonları nedeniyle ekonomide oluşan boşlukların hızla doldurulması gerekiyor. Türkiye yeni dönemde teknoloji destekli projeleri destekleyeceğini ve hatta anahtar teslim proje finansmanları ile yeni zenginlerin yaratılacağını bildirdi. Önümüzdeki kısa bir süre içerisinde teknolojik olarak daha proaktif firmaların doğacağını ve Türkiye’nin ekonomik olarak daha da güçlü olacağını görmek mümkün. 

Milli kaynakların kullanıldığı, dışa bağımlılığın azaltıldığı yeni ekonomik sistem ve yeni üreticiler önümüzdeki dönemde daha da artacak. Innovasyon içeren, teknolojik olarak daha gelişmiş fabrikalar ülkemizde hızla artacak. Tüm bunlar, Türkiye’nin dış borçlarının hızla azalmasını sağlarken, ülkedeki yaşayanlara daha fazla ekonomik güç sağlayacak.

Şimdi yeniden başlığa dönelim, "Erdoğan neden dünyadaki en büyük lider". Dünya ekonomik konjektörünün değişmesinin tartışmasız en önemli oyuncusu Erdoğan’dır. Rusya ile yapılacak ticaretin TL ve ruble olarak yapılacak olması gelecekte yeni ekonomik sistemin sinyallerinin ne olacağının görünmesini sağlıyor.

Gelecekte dostumuz kadar düşmanımızda olacağı kesin. Ancak Türkler tek liderin arkasında her zaman sonuna kadar gitmiştir. Erdoğan tek liderdir ve ülkesinin gücüyle Erdoğan dünyadaki en büyük oyun kuruculardan birisi olarak yoluna devam edecektir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR