Abdulkerim SOLAK

Abdulkerim SOLAK

Erken seçim için rezervasyon

Erken seçim için rezervasyon

17 Nisan 2018 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından; "26 Ağustos 2018 Pazar günü, yani Malazgirt Zaferi ile Büyük Taarruzumuzun yıl dönümlerinde Türk milleti yeni bir zafer ruhuyla sandığa gidip hem cumhurbaşkanın hem de milletvekili genel seçiminde Türk ve Türkiye düşmanlarına gereken dersi vermesi en makul, en akılcı, en demokratik yoldur" ifadesini kullanarak erken seçimin yapılması hakkında çağrıda bulunmuştu.
Elbette buna yönelik olarak AK Parti, CHP, SP ve diğer partilerin yayın organları tarafından farklı açıklamalar yapıldı. Ancak herkesin aklına gelen tek soru vardı...
Türkiye erken seçim için ne kadar hazırlıklı? Bu soruya cevap verilebilmesi hakkında yüzlerce senaryo yazılabilir elbette. Ancak bu konuyla alakalı olarak en çarpıcı açıklama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından geldi ve Özel yaptığı açıklamada; "İYİ Parti'nin büyük kurultayından en az 6 ay geçmiş olması lazım. İYİ Parti, 6 ayı 1 Eylül'de dolduruyor bu sebepten erken seçim yapılırsa seçimlere katılamayacak" ifadelerini kullandı.
İYİ Parti tarafından elbette cevap gecikmedi ve İYİ Parti Hukuk, Seçim ve İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Koncuk ise, "İYİ parti her şart altında seçimlere girecektir. YSK, bizi engellese de B ve C planlarımız hazır" ifadelerinde bulundu.
Şimdi ben aklıma takılan detaylara yön vererek yazımı yazıyorum ancak vatandaşlarında elbette akıllarına takılanlara ortak bir cevap verebileceğimi düşünüyorum. Bununla beraber; 
- İYİ Parti'nin B ve C planı ne olabilir?
- MHP Lideri Bahçeli erken seçimde neden bu kadar ısrarcı?
- OHAL'in uzatılması gündemde iken erken seçim dışa açılıma zarar verecek midir?
- Saadet Partisi, İYİ Partinin B planı içerisinde yer alabilir mi?
Şimdi yazmış olduğum tüm bu detaylar bir hafta gibi kısa bir sürede netleşmeyeceği için şimdiden açıklayım.
İYİ Parti'nin B planı bir ittifak olabilir ve bu ittifak elbette SP'den başkası ile olmaz ancak olmasına kesin gözüyle bakılmadığı biliniyor.
MHP Lideri yeni kurulan bir parti ile ortak topa girmemek adına erken seçim talebinde bulunmuş ve rezervasyon yaptırmış olabilir ancak son karar tepkilere yol açabilecekti ve açtı.
OHAL'in uzatılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Uzatılmaması için hiçbir güç bulunmuyor. Kesinlikle en az 3 ay uzatılacaktır.
Saadet Partisinin ittifak planına göre İYİ Parti ile bir ittifak yapılabilir yapılmaz ise Cumhurbaşkanı adayı için sürpriz bir isim çıkacaktır. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR