Erzurum’da çocuk sürücü ortalığı karıştırdı

Erzurum’da çocuk sürücü ortalığı karıştırdı

Erzurum’da ehliyetsiz olduğu öğrenilen A.Ç., polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçtı. Polis ekipleri takibe aldıkları aracı ara sokakta sıkıştırdı. Araçtan kaçmaya çalışan çocuklar yakalandı.

Aziziye ilçesinde, önceki gece uygulama yapan polis ekiplerinin, kontrol için durdurmak istediği hafif ticari aracın sürücüsü gaza basıp kaçtı. Ekiplerin, durumu bildirdiği haber merkezi, Plaka Tanıma Sistemi'ne (PTS) plakasını girdikleri aracın gittiği güzergâhı kameralardan tespit etti. Haber merkezinin yönlendirmesiyle araç bulundu, yaklaşık 30 dakika takip edildi. Ara sokaklardan hızla gittiği belirlenen araç nedeniyle, ekiplerin zaman zaman tehlike atlattığı belirtildi.

BABASININ ARACINI İZİNSİZ ALMIŞ

Polisin, uygun bir sokakta önünü kesip durdurduğu araçtan inen ve hepsi 18 yaş altında olan ehliyetsiz sürücü A.Ç. ile arkadaşları M.İ.A., Ö.E.B. ve A.E. kaçmaya çalışırken yakalandı. Çocuklar, polis merkezine götürülürken, hızlı araç kullanmalarına tepki gösteren yayalar ve onları sakinleştirmeye çalışan polisler arasında da arbede yaşandı. Babasının aracını izinsiz aldığı belirlenen A.Ç.'ye 'Ehliyetsiz araç kullanmak' ve 'Trafiği tehlikeye düşürmek' suçlarından cezai işlem uygulandı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.