Etimesgut Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi açıldı: Ankara’nın en büyük cemevi

Etimesgut Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi açıldı: Ankara’nın en büyük cemevi

Ankara’nın en büyük cemevi; Etimesgut Belediyesi Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi hakkında konuşan Cemevi İdari Sorumlusu Dursun Baykal, “Herkes ibadetini rahatça tesislerimizde yapabilecek” dedi.

Etimesgut’ta Ankara’nın en büyük cemevi olarak gösterilen Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi açıldı. Bölgenin önemli bir ihtiyacını karşılayan cemevi; içerisindeki cem salonu, gasilhane, morg, yemekhane, kütüphane, dede odaları sayesinde cem ibadetleri başta olmak üzere ve cenaze törenleri ve eğitim faaliyetleriyle de hizmet verecek.

Geçtiğimiz yıl yapımına başlanan Etimesgut Belediyesi Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi’nin açılışı gerçekleşti. Açılışta konuşan Başkan Enver Demirel, toplumun her kesimine kucak açan ayrı bir sayfa açtıklarını belirterek, "Hiç kimseyi ihmal etmedik” ifadelerini kullanmıştı. Enver Demirel’in toplumun her kesimini kucaklayan cemevi hizmeti hakkında bilgi veren Cemevi İdari Sorumlusu Dursun Baykal ise vatandaşların cemevine ilgisinin yoğun olduğunu vurgulayarak, “Başkan Enver Demirel sayesinde önemli bir ihtiyaç karşılandı. Artık herkes ibadetini rahatça tesislerimizde yapabilecek. Vatandaşlar her ziyaretinde Enver Demirel başkanımıza teşekkürlerini iletiyor” dedi.

1-002.jpg

BÖLGENİN İHTİYACI KARŞILANDI

Etimesgut Belediyesi Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi’nin özellikle alevi vatandaşların yoğunlukta olduğu Eryaman semti ve Güzelyurt Mahallesi’nde önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirten Cemevi İdari Sorumlusu Dursun Baykal, “Burada yaklaşık 250 misafirimizi ağırlayabilecek bir cem salonu bulunuyor. Ayrıca her hafta perşembe günü akşamı mübarek günler düzenlemeyi planlıyoruz. Buradaki sohbet odamızda ise Aleviliğin geçmişini, Aleviliğin soyunu merak edenler için Dede Eray Karayiğit bilgi verecek. Bununla birlikte Aleviliğin doğuşuyla ilgili araştırma yapan lisans ve yüksek lisans öğrencileri için üniversitelerden kaynakların, yazarların ve aşıkların kitaplarının bulunduğu bir kütüphanemiz var. Alevi kültürünü merak eden kişiler kütüphaneden de yararlanabilecek. Bir de dersliklerimiz olacak. Bu dersliklerimizde de ilk etapta bağlama, semah ve Alevilikle ilgili dersleri vermeyi planlıyoruz. İlerleyen zamanda talebe göre diğer derslerde olacak” dedi.

345.jpg

CEMLERİN BAŞLAMASI TALEBİ VAR

Cemevi sayesinde eğitim dışında cenaze hizmetleri için gasilhane, morg ve yemekhane gibi hizmetlerin de yapılacağını aktaran Dursun Baykal, “Yemekhane, gasilhane ve morgumuz ile de cenazesi olan, adağı olan vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Cemevinden cenazesini çıkarmak isteyen vatandaşlarımız için dedemiz Kuran-ı Kerim’i okuyacak, gasilhanemizde yıkanacak ve cenazemizi uğurlayacağız. Vatandaşların ilgisi çok yoğun. Şimdiden günde en az 40-50 misafirimizi ağırlıyoruz. Bir an önce cemlerin başlaması talep ediliyor. ‘Bizler de gelip ibadetimizi burada yapalım’ deniliyor” şeklinde konuştu.

2manseet.jpg

KAYITLAR DEVAM EDİYOR

Dede Eray Karayiğit vatandaşlardan olumlu dönüşler aldıklarını dile getirerek“ Şu an gelen misafirlerimiz cem ibadetlerini burada gerçekleştirmek isteyen etkinliklerimize katılmak isteyenlerin kayıtlarını alıyoruz. Onlarla tanışmış oluyoruz. Burada bir cemevinin olmasından mütevellit çok mutlular” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.