Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: 1 Temmuz'da sona eriyor

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: 1 Temmuz'da sona eriyor

Ev sahipleri ve kiracıları yakından ilgilendiren kirada yüzde 25 zam sınırı ile ilgili sürpriz bir gelişme yaşandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kirada yüzde 25 zam sınırı kalkacak mı? sorusuna yanıt verdi. İşte detaylar...

Fahiş kira artışlarının önüne geçmek için getirilen yüzde 25 zam sınırında sona gelindi. Zam sınırının 1 Temmuz itibariyle kaldırılması bekleniyor. Konuya ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da açıklama geldi.

KİRA ZAM SINIRINA GEREK KALMAYACAK

Tv100 canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, "Kiralarda fahiş kira artışı nedeniyle mağduriyet oluşmaması için TBMM’de yüzde 25’le sınırlandırıldı. Sonrasında yine bu artışla ilgili endişeler devam etti ve 1 yıl daha uzatıldı. Temmuz itibarıyla sona ermiş olacak tabii bir anda fahiş artış olmaması için kanun koyucunun takdiri söz konusu oldu." dedi.

Arabuluculuk sistemiyle ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıklarında çözüm arandığını söyleyen Tunç, "Bu tartışmaları sona erdiren bir uygulama başlattık. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak." ifadelerini kullandı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.