Felaketin gölgesinde mutluluk

Felaketin gölgesinde mutluluk

Diyarbakır’da deprem mağduru aileler 8 yaşına giren Ezmira’ya evlerinde yaptıkları kekle doğum günü kutlaması yaptı. Mum bulamayan aileler çakmağı mum olarak kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden Diyarbakır’da 6 binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bağlar ilçesinde yıkılan 10 katlı Hisami Apartmanı nedeniyle çevredeki apartmanlarda oturanlar tahliye edilerek Mevlana Halit Ortaokulu ve Anaokulu'nda konaklamaları sağlandı.

Okulda konaklayan ailelerin çocukları, 8'inci yaşına giren arkadaşları Ezmira'ya su şişesi kapağına bisküvi koyarak doğum gününü kutladı. Bu durumu gören gönüllülerden Âmine Bektaş'da, evde yaptığı kekle, çakmağı da mum olarak kullanarak Ezmira'nın doğum gününü kutladı.

gonullu.jpg

“ÇAKMAĞI MUM OLARAK KULLANDIK”

Âmine Bektaş, ekip olarak çocukların yanında olmaya devam edeceklerini belirterek, "Buradaki insanlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. 3 arkadaşı bisküviyi ufaltıp su şisesinin kapağına bırakmışlardı. Plastik çatalın da ucunu koparıp mum niyetine kullanmaya çalıştıklarını gördük. Ben de evde kek yapıp getirmiştim. Hemen aklıma bu durum geldi hızlı bir şekilde arkadaşımla beraber küçük bir tabağa kekleri dizdik aldık, hemen okulun bahçesine gittik, çocukları çağırdık.

Çocukların yaptığı gibi beresiyle gözünü kapattık. Mumumuz yoktu çakmağın yardımıyla mum yaptık. Küçük güzel bir sürpriz yaptık, çocuğumuzu sevindirdik. Çok mutlu olduk. Çok duygusal bir andı. Onun şu an moral motivasyona ihtiyacı var. Buna denk geldiğim için çok mutluyum. Çocukların o gülümsemelerini görmek çok hoşumuza gitti" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.