Fenerbahçe penaltılarla Avrupa'ya veda etti

Fenerbahçe penaltılarla Avrupa'ya veda etti

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Maçın normal süresini 1-0 kazanan temsilcimiz, uzatmalarda da aradığı golü bulamayınca penaltılarda rakibine yenilerek Avrupa'ya veda etti.

UEFA Konferans Ligi çeyrek final rövanş maçında temsilcimiz Fenerbahçe, Olympiakos ile karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final turu 2. maçında sahasında Yunanistan'ın köklü ekiplerinden Olympiakos ile kritik bir maça çıktı. Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup olan temsilcimiz Fenerbahçe, sahasında Yunan temsilcisini 1-0 yendi. Maçın normal süresinde genel durum eşitliği bozulmazken, uzatmalarda da gol sesi çıkmadı. Fenerbahçe'nin tur şansı penaltılara taşınırken, Tadic, Cengiz ve Bonucci'nin penaltı kaçırmasıyla Olympiakos turu geçen taraf oldu.

fenerbahce-1.jpg

MAÇA EKSİKSİZ ÇIKILDI

Son dönemde sık sık futbolcu sakatlığı ile gündem olan Fenerbahçe'de maç öncesi tahmin edilen muhtemel 11 gerçek oldu. Sarı lacivertli ekip maça as kadrosu ile çıkarken, sakatlıktan dönen bazı futbolcular da maça yedek kulübesinde başladı. İşte Fenerbahçe'nin Olympiakos maçı 11'i:

Livakovic, Osayi - Samuel, Djiku, Becao, Ferdi Kadıoğlu, Szymanski, İsmail Yüksek, Fred, İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Edin Dzeko.

fenerbahce-2.jpg

NORMAL SÜRE 1-0 BİTTİ

Maça hızlı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikadan itibaren rakibi karşısında tehlikeli olmaya başladı. Kritik maçın ilk ve tek golü Fenerbahçe'nin yıldızı İrfan Can Kahveci'den geldi. İrfan'ın golünün ardından baskısına devam eden sarı lacivertliler bir türlü aradığını bulamadı ve maçın normal süresi 1-0'lık skorla sonuçlandı.

fenerbahce-3.jpg

HÜZÜNLÜ SON

Uzatmalara taşınan maçta dengeli futbol öne çıktı. Her iki takımın da zaman zaman tehlikeli ataklarla rakibini zorladığı uzatma anlarında denge bozulmazken maç penaltılara taşındı. Teknik Direktör İsmail Kartal, penaltı için ilk 5'e Tadic, Batshuayi, Cengiz, Djiku ve Bonucci'yi yazdı. Penaltılara kötü başlayan temsilcimiz; Tadic, Cengiz ve Bonucci'nin kaçırdığı penaltılar sonrası rakibi Olympiakos'a penaltılarda 3-2 mağlup oldu ve final için hayal kurduğu Avrupa macerasına veda etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.