Flaş flaş flaş: MEB Genel Müdürü görevden alındı!

Flaş flaş flaş: MEB Genel Müdürü görevden alındı!

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü görevden alındı, yerine Ebubekir Sıddık Savaşçı getirildi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer görevden alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Temel Eğitim Genel Müdürü Zarife Seçer'in görevden alındığı ve yerine Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın getirildiği duyuruldu.

1.jpg

EBUBEKİR SIDDIK SAVAŞÇI KİMDİR?

1979 yılında Bayburt'ta doğan Ebubekir Sıddık Savaşçı, eğitim hayatına Bayburt Lisesi'nde başladıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği alanında mezun oldu.

Öğretmenlik kariyerine Bayburt Hayırseverler İlkokulu'nda başlayan Savaşçı, daha sonra Kütahya ve İstanbul'da çeşitli okullarda öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve okul müdürlüğü görevlerinde bulundu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak da çalıştı.

2018 yılında Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanarak görevine başlayan Savaşçı, 2019 yılında ise asaleten atanarak bu görevini sürdürdü. Ardından 2021 yılında Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine getirilen Savaşçı, uzun yıllardır eğitim sektöründe çeşitli görevlerde bulunmuş deneyimli bir isim olarak biliniyor.

2.jpg

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ VE BEKLENTİLER

Zarife Seçer'in görevden alınması ve yerine Ebubekir Sıddık Savaşçı'nın getirilmesi, eğitim camiasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak yorumlanıyor. Savaşçı'nın atanmasıyla birlikte eğitim politikalarında ve yönetiminde nasıl değişiklikler olacağı merakla bekleniyor. Özellikle okul öncesi eğitim programındaki son değişikliklerin gözden geçirilmesi ve eğitim alanındaki diğer sorunlara çözüm bulunması için atılacak adımlar dikkatle takip edilecek.

Kaynak:Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.