Osman Akdoğan

Osman Akdoğan

Fulbright Komisyonu’nun akıbeti ne olacak?

Fulbright Komisyonu’nun akıbeti ne olacak?

Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine “Bismillah” dedi. Bundan sonra resmi olarak başlayan yeni sistemle yönetileceğiz. Öncelikle ülkemize, vatanımıza ve milletimize bu yeni sistemin hayırlar getirmesini yüce Rabbimden diliyorum. 
***
Yeni sistemin ilk kabinesi de açıklandı. Kabine içerisinde alanında uzman liyakat ve ehliyetli kişilerin isimlerin olması sevindirdi. Özellikle Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirilen öğretmen kökenli Ziya Selçuk, eğitim camiasını bir hayli umutlandırdı. 
***
Bildiğiniz üzere Milli eğitim politikaları yıllardır eleştiriliyordu. Milli eğitimde istediğimiz seviyeye gelemeyişimiz herkesin tepkisini çekiyordu. Hatta yeni sistemin mimarı ve ilk başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da geçmişte “eğitim ve kültür sanatta istediğimiz yere gelemedik” diye yakındığını biliyoruz. 
***
Çoğu eğitimci buradaki başarısızlığı öğretmen kökenli bir ismin bakan yapılmamasına bağlıyordu. Dönem dönem biz de haberlerimizde bu konuyu gündeme getiriyorduk. 
***
16 yılın ardından Milli Eğitim’in başına öğretmen kökenli ve alanında uzman bir isim getirildi. Yeni bakan Ziya Selçuk’u yakından tanıyanların ifadesiyle “eğitimdeki sorunları iyi bilen, eğitimdeki sıkıntıyı çözebilecek biri” görevin başına getirildi.  
***
Eğitimciler kadar ben de bir hayli umutlandım ve heyecanlıyım. Yeni dönemde eğitim sisteminde ne gibi değişiklikler olacak inanın merak ediyorum. Çiçeği burnundaki bakanımızın işi zor biliyoruz; ancak çözümsüz hiçbir şey de Allah’ın izni ile yok. Her şey çözülür gayret edilirse. 
***
27 Aralık 1949 tarihinde İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanlığı döneminde kurulan ABD güdümlü Fulbright Komisyonu 69 yıldır hala görevde! Eğitim sistemimize şekil veren bu komisyonla ilgili geçmişte pek çok eleştiriler getirildi. Yerli ve milli eğitim için pek çok eğitimci bu komisyonun kaldırılmasını istedi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Oktay Saral da bu komisyonun kaldırılmasını söylemişti konuk olduğu bir programda. Yeni bakanımızın bu konuyla ilgili bir çalışmasının olup olmayacağı da merakla bekleniyor. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR