Galatasaray ve Fenerbahçe sezonu derbi maçla tamamlayacak

Galatasaray ve Fenerbahçe sezonu derbi maçla tamamlayacak

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilme taleplerinin kabul edildiğini açıklamıştı.

Alınan kararla, sezonun son haftasında oynanacak Hatayspor - Galatasaray ve Fenerbahçe - Gaziantep FK mücadeleleri oynanmayacağı için iki ezeli rakibin ligdeki son maçları 37'nci haftadaki derbi olacak.

HÜKMEN 3-0 MAĞLUP SAYILACAKLAR

İki takımın şu ana kadar oynadığı maçlarda alınan skorlar geçerli sayılırken, deprem sonrasında oynanacak mücadelelerde ise iki takım hükmen 3-0 mağlup sayılacak. Bu arada ligin zirvesindeki ilk 4 takımın Hatayspor ve Gaziantep FK ile sezonun ilk yarısında oynadığı maçlarda alınan sonuçlar şöyle: TFF, depremden etkilenen kulüplerin ligden çekilme taleplerini kabul etti. Yönetim kurulu toplantısında 6 Şubat'tan itibaren kalan maçlarda rakiplere 3 puan verilmesi kararını aldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, dün bir toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantıda ligden çekilme kararı alan kulüpler ve liglerin kalan bölümü görüşüldü.

antep-hatay.jpg

Toplantının ardından çekilen takımların başvuruları kabul edilirken, kalan maçlar için bu takımların rakiplerine 3 puan verildi.

Söz konusu karar; Spor Toto Süper Lig, Spor Toto 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig’deki kulüplere tebliğ edilirken, ligde Galatasaray’ın Gaziantep FK ve Atakaş Hatayspor ile deplasmanda, Fenerbahçe’nin Hatayspor ile deplasmanda, Gaziantep FK ile içerde, Başakşehir’in ve Beşiktaş’ın hem Hatayspor hem Gaziantep FK ile içerde, Trabzonspor’un ise Gaziantep FK ile deplasmanda maçı kalmıştı, bu maçlarda Hatayspor ve Gaziantep FK hükmen 3-0 mağlup sayılacak.

LİG GALATASARAY-FENERBAHÇE DERBİSİ İLE KAPANACAK

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray ve Fenerbahçe, alınan kararla beraber ligi derbi ile kapatacak. Fikstürde Galatasaray'ın ligdeki son maçı Hatayspor'a, Fenerbahçe'nin son maçı ise Gaziantep'e karşıydı. İki kulübün de ligden çekilmesinin ardından ezeli rakipler, ligin son maçında NEF Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.