Galeria Sitesi'nin spor salonunun izin belgesi yokmuş

Galeria Sitesi'nin spor salonunun izin belgesi yokmuş

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerde Diyarbakır’da 1 bloku yıkılan Galeria Sitesi soruşturmasında kolonları kesildiği iddia edilen spor salonunun izin belgesinin olmadığı ortaya çıktı.

Yenişehir ilçesinde kentin ilk AVM'si olarak 1999'da hizmete giren ve 4 katı alışveriş merkezi olup, 8 katı da 128 daireden oluşan 4 bloklu Galeria Sitesi'nin 1 bloku, Kahramanmaraş merkezli ilk depremde yıkıldı. Enkaz altında kalan 89 kişi yaşamını yitirdi, 22 kişi ise yaralı kurtuldu. Yıkılan blok ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, AVM'nin altındaki spor salonunda üyelik kaydı bulunan M.K., tanık olarak dinlendi.

‘AÇILIŞ İZNİ’ BELGESİ YOKMUŞ

Kolonlarının kesildiği ileri sürülen alt kattaki spor salonuna ait olan havuzun görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde; yaklaşık 2 metre derinliğindeki havuzun bulunduğu geniş alanda kolonların olmadığı görüldü. Soruşturma kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne yazı yazılarak, alt katta faaliyet gösteren iki spor salonu ile ilgili bilgi talep edildi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce yapılan incelemenin ardından savcılığa gönderilen yazıda; spor salonlarının Özel Beden Eğitimi ve Spor Tesisleri Yönetmeliği'nin 6'ncı maddesi gereğince istenilen belgeleri tamamlamadıkları, bu nedenle 'Açılış İzin Belgesi' verilmediği ve üye bilgilerinin bulunmadığı belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.