Gazino cinayetinde şok detay!

Gazino cinayetinde şok detay!

Zonguldak’ta 2 yıl önce gazino ’da meydana gelen cinayetle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Gazinocu’nun annesi isyan etti, ”Oğlumu 8 bira için mi öldürdüler” dedi.

Zonguldak 2022 yılında korkunç bir cinayetle sarsıldı. Gazino sahibi Talha Korkmaz’ı pompalı tüfekle öldüren Muhammet Bozkurt, tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında, 8 kasa bira borcunu isteyince maktulün kendisinin gazinosuna çağırdığını ve kavga çıktığını söyledi.

DAVA SÜRECİ AÇILDI

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili dava sürecini başlattı. İddianameye göre Muhammet Bozkurt’a kasten öldürme suçundan müebbet, Levent Aydenk’e öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıla kadar, Zihni Bozkurt ve Ahmet K.’ye suça iştirak suçundan müebbet, Z.Ş.B’ye ise yardım etme suçundan 15 yıla kadar hapis istendi. Öte yandan Muhammet Bozkurt ile Z.Ş.B. cezaevindeyken evlendi.

“ANLIK PANİKLE TÜFEĞİ ALDIM”

Gazinocu’yu öldürdüğü iddia edilen Muhammet Bozkurt ifadesinde, Tolga Korkmaz’ı 8 lira borcu olduğu için aradım. O da gazinoya gel parayı vereceğim dedi. Müzikholin orada 7-8 kişilik bir grup vardı. Levent ile arabadan indik. Dışarı çıkan Tolga Korkmaz üzerime doğru yürüyüp ‘Sen kimsin, beni para için arıyorsun? Para için buraya geliyorsun dedi”

Korkmaz ifadelerine şöyle devam etti:

“Ben de ‘Abi ne oluyor bizi mi döveceksin. Beni sen çağırmadın mı?’ dedim. O arada Levent, ‘Durun sakin olun konuşmaya geldik’ dedi. Ancak Tolga, Levent’i itti. O arada biri de Levent’e vurdu. Sonra bütün kalabalık üzerimize çullandı.

Başta yumruklarla daha sonra boş bira şişeleri, sandalyeler ve ellerine ne geçerse onunla saldırdılar. O sırada bize doğru gelen babamın yüzüne 1 takoz parçası isabet etti. Babam yere düştü. Kalabalıktan sıyrılıp babama doğru yöneldim. O sırada arkamdan 3-4 el silah sesi duydum. Karşı tarafın ateş ettiğini düşünerek paniğe kapıldım. Levent’te silah olduğunu bilmiyordum. Ben de o anlık panikle arabamdaki tüfeği aldım. Tüfeği aldıktan sonra 3-4 kişilik kalabalığın olduğu tarafa doğru yanlış hatırlamıyorsam 1 kez ateş ettim. Ortalık biraz dağıldı. Babamla biri boğuşuyordu, tekme atıp babamı kurtardım. Köye kaçtım. O dönem nişanlım olan eşim Z.Ş.B. de bizi teslim olmamız için ikna etti.”

“ÖLDÜRMEK GİBİ BİR KASTIM YOKTU”

Pişman olduğunu söyleyen Bozkurt, “Böyle bir şey olmasını istemezdim. Kimseyi öldürmek veya yaralamak gibi bir kastım yoktu. Kalabalığın elinden babamı ve Levent’i kurtarmak için silah kullanmak zorunda kaldım. Olaydan 2 ay önce vurulmuştum, silah sesini duyunca panikledim.” diye konuştu.

Başına aldığı darbeden sonra olayları ve kişileri tam göremediğini söyleyen Zihni Bozkurt, yerde dövüldüğü sırada oğlunun kendisini kurtardığını söyledi. Levent Aydenk ise kendisini korumak için silahını ateşlediğini belirtti. Ayrıca, Muhammet Bozkurt’un eşi Z.Ş.B. ise 7 yıldır beraber olduklarını ve beraber çalışıp ev ile arabalar aldıklarını, araçlarını da birlikte kullandıklarını belirtti.

“HERŞEYİN PLANLI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Öldürülen Tolga Korkmaz’ın annesi R.K. şikâyetçi olurken, “Ben her şeyin planlı olduğunu düşünüyorum. Benim oğlumu 8 kasa bira için mi öldürdüler, niye öldürdüler oğlumu? Bunun için mi? Bedelini kim ödeyecek.” diyerek gözyaşı döktü.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Zihni Bozkurt ve Levent Aydenk’in üzerine atılı suçun niteliğinin değişme ihtimalini ve tutuklu geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Öte yandan, Tolga Korkmaz’ın yakınları ise duruşma çıkışında sanıklar cezaevi aracılığıyla götürülürken “katiller” diye bağırarak tepki gösterdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Zonguldak’ta 23 Mayıs 2022’de Devrek ilçesi Çaydeğirmeni beldesinde Tolga Korkmaz’a ait gazinoda meydana geldi. Gazino sahibi Muhammet Bozkurt, babası Zihni Bozkurt, Levent Aydenk ve Ahmet K. tartışırken, tabancasını çeken Levent Aydenk birkaç el ateş etti. Bu sırada Muhammet Bozkurt da aracından aldığı pompalı tüfekle Korkmaz’a ateş açtı. Saçmaların isabet ettiği Korkmaz, yere yığıldı. Yaralanan Tolga Korkmaz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti

Olayın ardından kaçan Muhammet Bozkurt, babası Zihni Bozkurt ve Levent Aydenk, bir süre sonra jandarmaya teslim oldu. Muhammet Bozkurt’un o dönem nişanlı olduğu, olayda kullanılan silah ile otomobilin sahibi olan eşi Z.Ş.B ise ve olay gecesi şoförlük yapan Ahmet K. de, bağlantıları olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Muhammet Bozkurt, Zihni Bozkurt, Levent Aydenk ve Ahmet K. tutuklanırken, Z.Ş.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bir süre sonra Ahmet K.de adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Kaynak:DHA / Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.