Gazze Spor Konseyi: İsrail stadyumları işkence merkezlerine dönüştürdü!

Gazze Spor Konseyi: İsrail stadyumları işkence merkezlerine dönüştürdü!

Gazze Spor Konseyi, İsrail güçlerinin, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana yüzlerce sporcuyu öldürdüğünü açıkladı. Açıklamada, stadyumların ise "işkence ve infaz merkezlerine" dönüştürüldüğü belirtildi.

Gazze Spor Konseyi, İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana yüzlerce sporcuyu öldürdüğünü açıkladı. Gazze Şeridi Spor Yüksek Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun, Filistin spor camiası, siviller, kadın ve çocuklara karşı işlediği suçlardan ötürü hesaba çekilmesi çağrısı yapıldı.

g4.jpg

STADYUMLAR İŞKENCE MERKEZİ OLDU

Sosyal medyada birkaç gün önce gündeme gelen bir videoda, İsrail askerlerinin, Gazze Şeridi'ndeki bir stadyumda, aralarında çocuk ve yaşlıların da olduğu Filistinlileri yarı çıplak soyarak teşhir ettiği ortaya çıkmıştı.

Bunun üzerine açıklamada bulunan Gazze Spor Konseyi, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yüzlerce sporcuyu öldürdüğünü duyurdu. Konsey, onlarca kulüp ve stadyumun yıkıldığını ve bunların bir kısmının, Gazze kentindeki El-Yermuk Stadyumu'nda olduğu gibi Filistinlilerin toplandığı, işkence ve infaz edildiği yerler olduğunu ifade etti.

g2.jpg

SOYKIRIMIN DURDURULMASI İÇİN ÇAĞRI

İsrail'in Filistin spor camiasına karşı savaş suçu ve uluslararası insancıl hukuka aykırı suç hükmünde bariz ihlaller işlediği kaydedilen açıklamada, uluslararası camia ve spor federasyonları ile özgür dünyanın tüm ülkelerine, Gazze halkına yönelik soykırımın durdurulması için gerekli tedbirleri alma çağrısı yapıldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.