Gazze'de bir çocuk daha açlıktan öldü

Gazze'de bir çocuk daha açlıktan öldü

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten beri saldırılarını sürdürüp yardım girişini engelleyerek büyük bir "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde bir çocuk daha açlıktan öldü.

Filistin resmi haber ajansı WAFA tarafından bildirilen haberde, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'nde yetersiz beslenme ve tıbbi kaynakların kısıtlılığı nedeniyle bir çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

Ayrıca, İsrail'in yıkıcı saldırılarının yanı sıra Gazze'ye insani yardımların ve tıbbi malzemelerin girişini engellemesi sonucunda açlıktan ölenlerin sayısının 30'a yükseldiği ifade edildi. İsrail'in yaklaşık altı aydır Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarının, bölgede ciddi bir insani felakete yol açtığına da dikkat çekildi.

HAYVAN YEMLERİ ÖĞÜTÜLMEYE BAŞLANDI

Haberde, Gazze'nin kuzeyinde yaşayan Filistinlilerin un bulmakta zorlandığından dolayı hayvan yemlerini öğütmeye başladığını kaydedildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 14 bin 280'i çocuk, 9 bin 340'ı kadın olmak üzere toplamda 32 bin 552 Filistinlinin öldüğü ve 74 bin 980 kişinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca, enkaz altında hala binlerce ölü bulunduğu ve sivil altyapının hedef alınarak hastane ve eğitim kurumlarının da tahrip edildiğinin altı çizildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.