Ali İLKBAHAR

Ali İLKBAHAR

Gençler

Gençler

Geleceğin bizimle şekillenmesine doğru giderken bu görevi üstlenecek genç nesillerde fedakârlık yerine ferdiyetçiliği daha ağır basıyor.
Ağırlığı ve mükâfatı büyük olan vatan, bayrak, ezan gibi bizi biz yapan değerlerin güçlenmesi onun için en kıymetli Allah’ın emaneti canımızı, şehitlik karşılığında gözünü kırpmadan veren, geleceği hazırlayan gençlerin yetişmesi için gayret göstermeliyiz.
Onu yönlendiren, şekilleştiren heyecan veren sanat, müzik, iş ahlakı gerekirse ahilikten esinlenerek yeni daha güçlü bir yapılanmaya azami gayreti göstermeliyiz.
Konferanslara, sempozyumlara gençler için alınacak önemli kararlarda gençler otursun biz konuşalım itirazsız dinlensin kabul etsin yerine,
Yeni çağı kuracak inançlı ameli sağlam gençlerin kendi toplantılarını yapmalarını geleceğimizi oluşturan, mazlumların ümidi ve kurtuluşuna vesile olacak kararları olan gençlerin toplantısına dinleyici olarak katılıp başarılarını alkışlamanın zamanı.
Şayet gelecekleri için tarihi ve hayırlı kararları alma ve uygulamaya ortamı hazırlamaya yardımcı olmaz isek, dinleyen gençler yerine, üretmeyen idealleri olmayan, yıllarca büyüklerini hep dinleyen gençler bizde varız artık, bizi fark edin, bizde bütün değerlerimiz için fedakarlık yapmaya hazırız yerine, bizlerden uzaklaşan yanlızlaşan geleceği hazırlayacağı yerine günü yaşayan meselesi davası olmayan ne yapacağı belli olmayan gençlerden dolayı sonra çok üzülecek keşkelerde ise yaramayacaktır.
Çocuklarımıza camileri nasıl açma yolunu araladıysak hayırlı kararlar almaları için onları kaybetmeden yardımcı olalım.
Geleceğimiz için imanlı, heyecanlı, vatanını ve dünyayı yönetmeyi hedefleyen, nesillerin önünü açmalı ve gayretlerini desteklemeliyiz.
Gün insanlık mimarlarını, Asım’ın neslini yetiştirmenin zamanı.
Gayret ve dua ile.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR