Gençlerbirliği’nden MHK’ya hakem tepkisi

Gençlerbirliği’nden MHK’ya hakem tepkisi

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği, Ankara Keçiörengücü maçında yaşanan bariz hakem hatalarından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na şikâyette bulunarak VAR kayıtlarının yayınlanmasını istedi.

Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig’in 30. haftasında Ankara Keçiörengücü’yle Aktepe Stadı’nda oynadığı karşılaşma hakemlerinin cezalandırılması için Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’na başvuruda bulundu.

Gençlerbirliği Spor Kulübü adına Genel Sekreter Av. Taner Ünlü imzası taşıyan yazıda MHK’ya başvuru nedeni olarak, Ankara Keçiörengücü-Gençlerbirliği arasında 13.04.2024 tarihinde oynanan Trendyol 1. Lig müsabakasında yapılan bariz hakem hatalarına dair değerlendirme yapılması ve müsabaka hakemlerinin cezalandırılması yer aldı.

Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün MHK’ya başvurusunda şu ifadelere yer verildi;

“Kulübümüzün oynadığı Ankara Keçiörengücü müsabakasının 55. dakikasında futbolcumuz Melih Bostan tarafından atılan gol, önce yan hakem ve sonrasında yapılan VAR incelemesi neticesinde ofsayt gerekçesi ile iptal edilmiştir.

Müsabaka hakemi Burak Olcar ve ekibinden ofsaytı tespit eden Mehmet Dura ile Var hakemi Turgut Doman oyun kurallarını yorumlamada, pozisyon takibinde ve mevcut şartlar altında VAR incelemesinde 55. dakikada gol ile sonuçlanan ofsayt kararının tayin ve tespitte açık bir şekilde hataya düşmüştür. Şöyle ki;

Canlı yayın içerisinde sadece bir kez gösterilen ve rakip takım 3 numaralı oyuncusunun yaklaşık 1 metre ofsayt kuralını bozduğu açık bir şekilde görülmekte iken VAR incelemesi sonucu yan hakemin yanlış tespitini teyit ederek nizami gol iptal edilmiştir. (Söz konusu müsabaka görüntülerine dair video MHK'nın mail adresine gönderilmiştir.)

Müsabaka görüntülerinde özetle;

-Rakip takım oyuncusunun ofsayt kuralını bozacak şekilde yaklaşık 1 metre geride olduğu,

-Ofsayt sebebiyle bayrak kaldıran yardımcı hakem Mehmet Dura'nın pozisyonda olması gereken yerde olmadığı,

-Bu ve buna benzer olası hakem hatalarını tespit amacıyla oyun kuralı olarak futbola getirilen VAR uygulaması başında yer alan -ki ofsayt kararları bunlardan bir tanesi olup- Turgut Doman'ın da görüntüyü ekrandan izlemesine rağmen maalesef yayıncı kuruluş görüntülerinden de açık bir şekilde görülen ancak hangi sebeple olduğu tarafımızca da bilinmeyen bir nedenle nizami golün iptal edilmiş olduğu,

-Müsabaka hakemini yardımcı hakemin uyarısının yanlış olduğunu tespit ederek müsabaka hakemini uyarmak yerine bu hatalı kararı teyit etmiş olduğu görülmektedir.

Dolayısıyla hakem Burak Olcar ve ekibinden yardımcı hakem Mehmet Dura ile VAR hakemi Turgut Doman hem maddi vakıaları tespitte hem de görüntüleri yorumlamakta hataya düşmüşlerdir.

Müsabakalarımızda hakemlerin bu denli açık hataları ve yanlı olduğu kanaati oluşturan kararları ile müsabakanın adil ve eşit şartlar altında ve kuralına uygun olarak oynanması ilkesi zedelenmektedir.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.