Glutensiz menü için şehir dışından gelenler var

Glutensiz menü için şehir dışından gelenler var

Dünya Çölyak Günü dolayısıyla glutensiz ürünler hakkında bilgi veren Cemali Pasta Kafe Bistro İşletmecisi Cemali Özkaya, 3 öğüne özel glutensiz menü çıkarttıklarını belirterek, “Şehir dışından gelenler çok oluyor. Siparişler de alıyoruz” dedi.

9 Mayıs Dünya Çölyak Günü’nde Ankara’daki glutensiz üretim yapan 7 işletmeden biri olan Cemali Pasta Kafe Bistro’da glutensiz ürünler hakkında bilgi veren İşletmeci Cemali Özkaya, 18 yıl önce gluten intoleransı olduğunu öğrendiğini ve glutensiz ürünlere ulaşmakta yaşadıkları sorundan dolayı aile işletmesi olan Cemali Pasta Kafe’de glutensiz menü çıkartmaya başladıklarını söyledi. Özkaya, 3 öğüne özel glutensiz menü çıkarttıklarını belirterek, “Şehir dışından gelenler çok oluyor. Siparişler de alıyoruz” dedi.

cemaliozkaya2.jpg

ANKARA’YA GELİYORLAR

Glutensiz yemekler için ayrı bir mutfak ve çalışanlar olduğunu dile getiren İşletmeci Cemali Özkaya, menüde 3 öğüne özel glutensiz yemek seçenekleri olduğunu vurgulayarak, “Bir pastanede ne olması gerekiyorsa hepsini zaman içinde üretmeye başladık. Sıcak yemekler de dahil olmak üzere çorbasından beytisine kadar tüm ürünleri glutensiz olarak yapıyoruz. Şehir dışından gelenler çok oluyor. Siparişler de alıyoruz. İlk sipariş mesela Adana’dan gelmişti. Bir müşterimiz çocuğu için yaş günü pastası istemişti. Yurt dışından Ankara’ya gelen çölyakdaşlarımız da oluyor. Yemek yemek için mutlaka buraya geliyorlar. Şunu da söylemeliyim ben kendim de çölyaklı olduğum için kendi yemediğimi çölyakdaşlarıma da yedirmiyorum. Bir çölyaklı olarak önce ben tadına bakıyorum” dedi.

glutensiz4.jpg

GLUTENSİZ MENÜ FİYATLARI

Cemali Özkaya, işletmelerinde bulunan bazı glutensiz ürünlerin fiyatlarını ise şu şekilde açıkladı;

“Simit ve Poğaça 30 TL, günün çorbası 100 TL, glutensiz serpme kahvaltı 500 TL, sahanda yumurta 100 TL, omlet çeşitleri 110-140 TL, su böreği 120 TL, mantı 210 TL, kavurma çeşitleri 250-340 TL, ızgara köfte çeşitleri 250-270 TL, pizza çeşitleri 220 TL, makarna çeşitleri 140-180 TL.”

Aynı zamanda glutensiz menüde tatlı ve burger çeşitlerinin de olduğunu belirten Cemali Özkaya, “Sütlaç 90 TL, trileçe 120 TL, ekler 120 TL, yaş pasta 270 TL, hamburger 200 TL, tavuk burger 190 TL” diyerek fiyatlar hakkında bilgi verdi.

glutensiz3.jpg

DESTEK ARTMALI

Özkaya, glutensiz ürün üretiminde Ankara’daki ilk işletme olduğunu vurgulayarak, “Reklam yapmıyorum. Çünkü bu gerçekten zor bir olay. Demirlibahçe’de glutensiz diyet yapamadığı için vefat eden olduğunu biliyorum. Ayrıca bu konuda ebeveynlerin bilgilendirilmesi gerekli. Çocuğun tek bir öğünde glutensiz ürün tükettiği aileler var. Dünya Çölyak Günü’nde yüzde 20 indirim yaptık. Çünkü çölyakta vatandaşlara sağlanan destek yeterli değil. Bir aylık glutensiz ekmek bile temin edilemiyor. Bu bir hastalık. Bundan kaynaklı glutensiz gıdalar tüketmemiz gerekiyor. Bu konuda destek artırılmalı” diye konuştu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.