Gol 90+9’da geldi: Sevinci duygulandırdı

Gol 90+9’da geldi: Sevinci duygulandırdı

Ankaragücü, Süper Lig’in 34. haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında Garry Rodrigues’in 90+9’da bulduğu golle 2-2 berabere kalırken, Sarı-lacivertli futbolcunun yaptığı gol sevinci taraftarları duygulandırdı.

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Başkent ekibi Ankaragücü, Karadeniz temsilcisi Çaykur Rizespor’a konuk oldu. Mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlanırken, ev sahibi takımın gollerini 25’te A. Gaich, 32’de I.Olawoyin kaydetti. 2-0 geriye düşen Ankaragücü’nün gollerini de 56’da R. Bajic ve 90+9’da G. Rodrigues kaydetti. Bu sonuçla birlikte Karadeniz ekibi, haftayı 49 puanla 7. sırada tamamladı, Ankaragücü ise 38 puanla 14. sıradaki yerini korudu.

Öte yandan, kritik mücadelenin 90+9’da kaydedilen gol sonrası tecrübeli kanat oyuncusunun yaptığı gol sevinci, Sarı-laciverte gönül vermiş taraftarları duygulandırdı.

haber1.jpg

İSTEKLİ TARAF ANKARAGÜCÜ

Zorlu deplasmana çıkan Başkent ekibi Ankaragücü, karşılaşmanın 3 puanını en çok isteyen taraftı. Topla en çok oynayan ve baskılı oynayan Sarı-lacivertliler, maçta rakip kaleye 21 şut çekti. Bu şutlardan 8’i kaleyi isabet ederken, 1 top da direkten döndü. Mücadele’nin ilk yarısında 2-0 geriye düşen Ankara temsilcisi, baskısını sürdürdü ve ikinci yarı bulduğu gollerle skoru 2-2 eşitliğe taşıdı.

haber2.jpg

BİR ŞEHRİN ÖZGÜRLÜK UMUDU

Dakikalar 90+9’u gösterdiğinde kaleci Bahadır dahil tüm Ankaragüçlü futbolcular, kendi yarı sahasını terk etti ve kullanılacak korner için rakip ceza sahası içinde toplandı. Tasos’un açtığı orta, Rizespor’un altıpası içine düştü ve haftalardır forma şansı yakalayamayan Garry Rodrigues’in dokunuşuyla, takımını deplasmanda yalnız bırakmayan Sarı-lacivertli taraftarlar kendinden geçti.

morutan-forma.jpg

GOL SEVİNCİ DUYGULANDIRDI

90+9 sonrası gelen golde Garry Rodrigues, deplasman taraftarına koştu ve takım arkadaşlarıyla beraber golün sevincini birlikte yaşadı. Daha sonra ise Rodrigues, Ankaragücü kulübesine yönelerek Olimpiu Morutan’ın formasını Karadeniz’de dalgalandırdı. Rodrigues’in yaptığı bu hareket, Başkentli taraftarları duygulandırdı.

morutan-sakatlik.jpg

NE OLMUŞTU?

Ziraat Türkiye Kupası’nın yarı final karşılaşmasının ilk ayağında Ankaragücü, Beşiktaş’ı Eryaman Stadyumu’nda ağırlamış ve mücadelenin 80. dakikasında Morutan, sakatlanarak oyunu terk etmişti. Daha sonra Sarı-lacivertli kulübün oyuncu hakkında yaptığı açıklamada, Morutan’ın aşil tendonunun koptuğunu ve sahalardan bir süre uzak kalacağını bildirmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.