Gölbaşı'nda patiler yarıştı

Gölbaşı'nda patiler yarıştı

Yerli ve yabancı ırklara mensup köpekler Gölbaşı’nda Mogan Gölü kıyısında düzenlenen organizasyonda yarıştı.

Gölbaşı Belediyesi’nin de katkılarıyla Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından düzenlenen “Ankara Ulusal Irk Standartları Yarışması’nın (CAC) beşincisi dün Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda yapılacak olan yarışma ile gerçekleşti.

150 Köpek Yarıştı

Ülkemizin farklı illerinde düzenlenen Irk Standartları’ yarışmalarının bir ayağı olan “V. Ankara Ulusal Irk Standartları” yarışması, yerli ve yabancı ırklardan yaklaşık 150 köpeğin katılımıyla gerçekleşti.

Jüri Ukrayna ve Türkiye’den 

Ülkemize ait yerli ırkların Türkiye/Türk Milleti adına uluslararası platformda kaydedilmesini, tüm köpek ırklarının FCI (Dünya Köpekbilimi Federasyonu) üyesi tüm ülkelerde olduğu gibi, ülkemizde de üretilip bakılmalarını sağlayan ve soy kütüğünü tutmak amacı ile farklı illerde çeşitli etkinlik ve yarışmalar düzenleyen Köpek Irkları ve Kinoloji Federasyonu (KIF) tarafından, Gölbaşı Belediyesi’nin de desteğiyle organize edilen ‘V.Ankara Ulusal Irk Standartları Yarışması’na katılan köpekleri; Ukrayna Federasyonu’ndan Sergei Slukin,Türkiye’den Agnieszka Onuk, Cevdet Duru, Tarkan Özvardar, Ceylan Onan, Bülent Mutlu, Erdoğan Köroğlu ve Ceyhun Duru değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.