Gündüz Vassaf Kimdir? Gündüz Vassaf Nereli Ve Kaç Yaşında?

Gündüz Vassaf Kimdir? Gündüz Vassaf Nereli Ve Kaç Yaşında?

Gündüz Vassaf Kimdir? Gündüz Vassaf Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Gündüz Vassaf Kimdir? Gündüz Vassaf Nereli Ve Kaç Yaşında? sorularının cevapları vatandaşlar tarafından merak edildi. İlgili içeriği haberimizde derledik.

Gündüz Vassaf Kimdir?

Gündüz Vassaf, 1946 yılında Boston'da doğmuş bir Türk yazar ve psikologdur. İstanbul Robert Koleji'nde lise eğitimini tamamladıktan sonra futbol bursuyla 1968'de George Washington Üniversitesi'nde psikoloji okudu. ABD'de çeşitli işlerde çalıştı, akıl hastanesi gardiyanlığından TRT'de radyo spikerliğine kadar farklı deneyimler yaşadı. Ankara Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra uzun bir süre Ankara Üniversitesi Mediko-Sosyal Merkezi'nde öğrencilere psikolojik danışmanlık yaptı. Ayrıca uluslararası psikologlar konseyi yönetim kurulu üyesi ve Union of Psychological Science Barış Komitesi kurucu üyesidir.

12 Eylül askeri darbesinden sonra öğretim üyeliği yaptığı Boğaziçi Üniversitesi'nden istifa etti. Türkiye'deki Psikologlar Derneği'nin kurucu üyelerinden biri olan Vassaf, ayrıca Uluslararası Af Örgütü'nün İstanbul Şubesi başkanlığı ve Tüm Öğretim Üyeleri Derneği (TÜMÖD) yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde bulundu. Daha sonra yurt dışında çeşitli üniversitelerde öğretim üyeliği ve araştırmacı olarak çalıştı. Halen doğduğu şehir olan Boston'da çalışmalarını sürdürmektedir.

Vassaf, tarih konusuna farklı bir bakış açısıyla yaklaştığı çalışmalarıyla tanınır. Radikal gazetesinde 1996-2016 yılları arasında "Uçmakdere" başlığı altında köşe yazıları kaleme aldı ve "Gerçek Orada Bir Yerde" adlı programda Murat Belge ve Şerif Mardin ile birlikte insan, tarih, sosyoloji ve popüler kültür konularını ele aldı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.