"Güneş Tutulması" yaşanacak: Nereden izlenebilecek? Türkiye'den izlenebilecek mi?

"Güneş Tutulması" yaşanacak: Nereden izlenebilecek? Türkiye'den izlenebilecek mi?

Ay'ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan Güneş tutulmalarının ilki için kısa bir süre kaldı. Peki Güneş Tutulması ne zaman gerçekleşecek ? Türkiye'den izlenebilecek mi? İşte detaylar...

Bu yılın ilk Güneş Tutulması için geri sayım sürüyor. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tutulma esnasında Güneş'e çok büyük bir radyo teleskobu yönlendirecek, bunun yanı sıra vatandaşların da katılacağı deneyler yapacak. Peki Güneş Tutulması Türkiye'den izlenebilecek mi? Detaylar haberimizde...

8 Nisan'da gerçekleşecek tutulma için ABD, Meksika ve Kanada'da heyecan dorukta! 15 eyalette 31 milyondan fazla insan, güneşin büyüleyici görüntüsüyle buluşacak. NASA'ya göre, Kuzey Amerika'da insanların tutulmayı tüm olarak görebilecekleri ilk yer, Meksika'nın Pasifik kıyısında saat 11.07 civarında olacak.

Tutulma, daha sonra Teksas'tan Amerika Birleşik Devletleri'ne girecek ve Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois, Kentucky, Indiana, Ohio, Pennsylvania, New York, Vermont, New Hampshire ve Maine'den geçecek. Yol, Tennessee ve Michigan'ın küçük kısımlarını da içerecek şekilde Güney Ontario, Quebec, New Brunswick, Prens Edward Adası ve Cape Breton'daki Kanada'ya doğru ilerleyecek. Son olarak, Newfoundland'da görülebilecek.

ACİL DURUM İLAN EDİLDİ

Kanada'nın Ontario eyaletindeki Niagara bölgesinde, Ay'ın, Dünya ile Güneş arasından geçmesiyle oluşan tutulma için beklenen yaklaşık 1 milyon ziyaretçi nedeniyle "acil durum" ilan edildi.
Niagara bölgesi yetkilileri, Niagara Şelaleleri'nin 8 Nisan'daki tam Güneş tutulmasının "en iyi görülebileceği yerlerden biri" olarak belirlenmesinin ardından bölgeye beklenen yaklaşık 1 milyon ziyaretçi nedeniyle hazırlıklara başlandığını duyurdu.Trafik sıkışıklığı, ilk yardım hizmetlerine duyulan ihtiyacın artması ve cep telefonu ağlarına aşırı yüklenme gibi durumlar için hazırlık yapılacağını belirten yetkililer, bölgede "acil durum" ilan edildiğini açıkladı.
Belediye Başkanı Jim Diodati, kentin 1 günlük ziyaretçi sayısının rekor seviyeye ulaşacağını söylemişti.
Niagara bölgesinde en son 1979'da Güneş tutulması gözlenmişti.

TUTULMA TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

8 Nisan'daki tam Güneş tutulması, Meksika, ABD'nin doğu bölgeleri ve güneydoğu Kanada'dan izlenebilecek ancak Türkiye'den gözlemlenemeyecek.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.