Güney Kore Büyükelçisi Türkiye'ye ‘’Memleketim’’ ve ‘’Kâtibim’’ çalarak veda etti

Güney Kore Büyükelçisi Türkiye'ye ‘’Memleketim’’ ve ‘’Kâtibim’’ çalarak veda etti

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi olarak görev yapan Lee Won-Ik, görev süresinin sona ermesinin ardından Türkiye’deki görevine saksafonuyla ‘’Memleketim’’ ve ‘’Kâtibim’’ şarkılarını çalarak veda etti.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee, Türkiye’deki görevine saksafonuyla "Memleketim" ve "Kâtibim" şarkılarını çalarak veda etti. Görevinin ardından, Türkiye’deki yaşantısı ve hatıralarını anlattı. Türkiye’nin birçok bölgesinde bulunduğunu ve o bölgelerdeki Türk insanıyla tanışma fırsatı bulduğunu belirten Lee, "Türk diline o kadar aşina oldum ki bana yaklaşık 6 ay verirseniz bu konuda başarılı olabileceğimi düşünüyorum" ifadesinde bulundu. 3 yıllık görev süresi içerisinde diğer büyükelçilerden daha fazla ziyaretlerde bulunduğunu düşündüğünü ifade etti.

3-001.jpg

TÜRKLER VE KORELİLER BENZİYOR

Görev süresi içerisinde Türkiye’de birçok yeri ziyaret etme şansı bulduğunu belirten Lee, Türklerin Koreliler ile çok benzediğini ifade etti. "Türklerin, Korelilere ne kadar çok benzediklerini öğrendiğimde hem şaşırdım hem de mutlu oldum. Sadece görünüş olarak bizden farklı görünen Koreliler gibiler. Hepsi dost canlısı, nazik ve son derece temiz kalpliler" dedi.

2-002.jpg

HERKES TÜRKİYE’YE HAYRAN

Lee Won-Ik Ankara’ya gelen misafirlerini Türkiye’nin tarihi ve manzarası güzel olan yerlerine götürdüğünü ifade etti. Ayrıca Lee, hafta sonları da eşiyle birlikte arabayla birçok yere gittiğini söyledi. "Oğlum, kızım, anne-babam ve yakın arkadaşlarım Ankara'ya geldiğinde onları Türkiye'nin dört bir yanındaki güzel manzaralı ve tarihi yerlere götürdüm. Herkes Türkiye'ye hayran kalmıştı ve Türkiye'ye hayran kalan onları gururla izlemek benim için en güzel anıydı" ifadesinde bulundu.

4.jpg

‘’TÜRK TATLILARINI ÖZLEYECEĞİM’’

Türkiye-Güney Kore ilişkilerine de değinen Lee, iki ülke arasında gönül bağı olduğunu ifade etti. Türkiye'nin zengin bir yemek ve tatlı kültürünün olduğunu anlatan Lee, Türk yemeklerini çok sevdiğini ve özleyeceğini ifade etti. Lee, "Türk yemekleri arasında baklava, katmer, dondurma gibi birçok tatlıyı özleyeceğimi düşünüyorum. Türkiye'nin tatlılarını özleyeceğim. Türkiye'de çok fazla Türk çayı da içtim. Onu da çok özleyeceğim" dedi.

Türkiye'de çalıştığı dönemde kendisine gösterilen misafirperverlik için teşekkür eden Lee, "Türkiye'yi özleyeceğim" dedi. Lee, saksafonla Türkiye'deki dostları için "Memleketim" ve "Kâtibim" şarkılarını çaldı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.