Günlerdir eleştirilere sessiz kalıyordu: Diyanet İşleri Başkanı ilk kez konuştu!

Günlerdir eleştirilere sessiz kalıyordu: Diyanet İşleri Başkanı ilk kez konuştu!

Diyanet İşleri Başkanlığı’na yeni alınan makam arabası ve Ali Erbaş’ın Irak’taki Arapça tercüman istemesinin üzerine Başkan Erbaş ilk kez açıklama yaptı. Gazeteci Ahmet Hakan’ın yazısına cevap veren Erbaş, ‘itibar suikasti’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Diyanet Başkanı Erbaş’a Audi A8 marka yeni makam aracı alındığı ortaya çıkmış ve tasarruf tedbirleri kararının delindiği gerekçesiyle Erbaş ve Diyanet kurumu oldukça eleştirilmişti. Muhalefet parti temsilcilerinin eleştirilerine gazeteciler de eklenmiş, pek çok eleştirel açıklama gelmişti. Öte yandan Irak’ta yaşanan tercüman olayı ile ilgili de eleştirilen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan ilk açıklama geldi. Gazeteci Ahmet Hakan’ın yazısına cevap veren Erbaş, ‘itibar suikasti’ dedi.

ali-erbas-2.jpg

CEVAP GÖNDERMİŞ BANA

Ünlü Gazeteci Ahmet Hakan’ın yazısına cevap veren Ali Erbaş, Hakan’ın satırlarına bir bir yanıt verdi. O yanıtı bugünkü köşesine taşıyan Ahmet Hakan, şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’la ilgili üç iddianın gündemde olduğunu, Erbaş’ın bu konularda konuşması gerektiğini yazmıştım. Erbaş, yazılı bir açıklama göndermiş bana. İşte söyledikleri: IRAK’ta Arapça bir röportajda tercüman kullanmıştı Ali Erbaş. Bu olay nedeniyle ‘CV’sinde Arapça biliyor yazdığı halde Arapça bilmediği ortaya çıktı’ diye haberler yapıldı. Erbaş, bana gönderdiği açıklamada aldığı eğitimleri detaylarıyla sıralamış, başarıyla geçtiği sınavları yaz

ali-erbas-5.jpg

mış. Yazdığı tezlerden, yaptığı çevirilerden örnekler vermiş. Ardından da şunu sormuş:

“HAKSIZLIK DEĞİL MİDİR?”

Yazısının devamında Ali Erbaş’ın Irak’ta neden tercüman kullandığını da ifade eden Hakan, şu satırları yazdı:

“O konuda da şöyle demiş Erbaş: ‘Diplomatik hassasiyet gereği Irak’ta yaşanan özel bir olayı bahane ederek itibar suikastına yol açan üslupla bir insana acımasız saldırılarda bulunmak haksızlık değil midir?’

ali-erbas-4.jpg

‘DUAYI AVUCUNA YAZDI’ İDDİASI TAMAMEN YALAN

ERBAŞ’ın bir dua görüntüsü yayınlandı sosyal medyada. “Dua metnini avucuna yazmış, oradan okuyor” diye servis edildi bu görüntü. Bunu tamamen yalan ve iftira olarak nitelendiriyor Erbaş. Ve şöyle diyor:

“Dua etmem istendiğinde makası sol avucumun içinde kamufle etmeye çalışırken oraya doğru bakmamı sanki avucumun içinde yazı varmış da onu okuyormuşum şeklinde yorumlamak, çarpıtmak, videoya dikkatle bakınca fark edilmesine rağmen bunun üzerinden nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan saldırılar yapmak haksızlık değil midir?”

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.