Habercilerin kaleminden Gazze ablukası: Mahkemelerde kanıt olacak!

Habercilerin kaleminden Gazze ablukası: Mahkemelerde kanıt olacak!

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, gazetecilerin kaleminden İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği zulmün anlatıldığı “Kuşatma: Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası” kitabının mahkemelerde kanıt niteliğinde olacağını söyledi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Medya-İş Sendikası desteğiyle “Kuşatma: Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası” kitabını çıkardı. 2016’da “Kalkışma” ile 15 Temmuz Darbesini anlatan gazeteciler, 2023’te “Sarsılma” ile 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremlerinde yaşadıklarını anlatırken; bu kez “Kuşatma” ile 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail'in Gazze halkına uyguladığı insanlık dışı zulmü anlattı. Kitapta Türkiye, Azerbaycan ve Filistin'den 68 gazeteci Gazze’de tanık olduklarını kaleme aldı.

aytekinpolatel.jpg

GAZETECİLER ZULMÜ ANLATTI

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, “Medya İşçileri Sendikası ile birlikte çıkardığımız “Kuşatma” isimli kitap 7 Ekim 2023 tarihinde başlayan İsrail – Filistin çatışmasında, İsrail’in Gazze halkına uyguladığı o zulmü anlatan; habercilerin kaleminden çıkan bir kitap” diyerek “Kuşatma: Habercilerin Kaleminden Gazze Ablukası” kitabı hakkında bilgi verdi.

aytekinpolatel2.jpg

DELİL NİTELİĞİNDE OLACAK

İsrail'in Gazze'deki zulmünü en iyi Türk medyasının anlattığını dile getiren Polatel, “Günlerce, aylarca orada görev yaptılar. Uluslararası mahkemelere de belge niteliğinde olabilecek bir kitap. Bu kitap önümüzdeki süreçte İngilizce ve Arapça olarak da çıkarılacak” ifadesini kullandı.

kitap1.jpg

ŞEHİT OLAN GAZETECİLERE İTHAF EDİLDİ

Türkiye, Azerbaycan ve Filistin'den 68 gazetecinin kitapta anılarını yazdığını belirterek sözlerine devam eden Aytekin Polatel, kitabı o bölgede görev yaparken şehit olan meslektaşlarına ithaf ettiklerini kaydetti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.