Hal esnafı kadın güvenlik talep etti: Kadın yankesiciler esnafı tacizle suçluyor

Hal esnafı kadın güvenlik talep etti: Kadın yankesiciler esnafı tacizle suçluyor

Yeni yüzüyle tekrar hizmet vermeye başlayan Ulus Hali, bu defa yankesicilik olaylarıyla gündeme geldi. Halde balıkçılık yapan Mehmet Avşar, “Hırsızlık yapan ‘kadın yankesicilere’ karşı ‘kadın güvenlik’ istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Uzun süredir tadilatta olan ve başkentte alışverişin kalbi olarak bilinen Ulus Hali bu kez de yankesicilik olaylarıyla gündeme geldi. Herhangi bir güvenlik ekibinin bulunmadığı Ulus Hali’nde, kalabalığı fırsat bilen yankesiciler esnafı zor durumda bırakıyor.

Yaşanan hırsızlığa şahit olan esnaf, olaya müdahale etmeye çalıştığında ise taciz suçlamalarıyla karşı karşıya kalıyor. Hal esnafı, yetkililerden yankesicilik olaylarının engellenmesi için kadın güvenlik ve kamera hizmeti talep ediyor.

h2.jpg

KADIN GÜVENLİK İSTİYORUZ

Yenilenen halde güvenlik sorunlarının olduğunu dile getiren Esnaf Mehmet Avşar, “Hale gelen insan sayısı gün içinde artış gösteriyor. Kalabalığın olduğu yerde maalesef cepçilik, yankesicilik ve türlü hırsızlık olaylarına şahit oluyoruz. Özellikle tezgâhlarımızda gerçekleşiyor bu durum. Bir kadın hırsızlık olayına karıştığında ve biz buna müdahale ettiğimizde, hırsızlık yapan kadın esnaf beni taciz ediyor diye bağırıyor. Çok mağdur oluyor, derdimizi anlatamıyoruz. Zabıta var fakat zabıtanın yetkisi bizi denetlemekle sınırlı. Tek eksiğimiz güvenlik. Bu tür olayların önüne geçebilmek için özellikle kadın güvenlik talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

h3.jpg

GÜVENLİK KAMERASI TAKILSIN

Gün içinde çok kez hırsızlık olayıyla karşı karşıya olduklarını söyleyen bir diğer esnaf Halil Sevda, “Vatandaş da biz de bu dertten mustaribiz. Vatandaşın cüzdanı çalınıyor esnaf bir şekilde yardım etmeye çalışıyor ama elimizde kanıt olmuyor ya da hırsızlık yapanlar olay yerinden hızlıca uzaklaşıyor. Ne bir kamera ne bir şahit var. Yine geçen bir esnafımızdan 2 kg sucuk çalındı. Hırsızlığı yapan hanımefendi önce taciz ediyorlar diye bağırdı daha sonra ihtiyacı olduğu için yaptığını itiraf etti. Orada esnaf arkadaşım mağdur da olabilirdi. Çünkü polisin inceleyeceği bir kamera yok. Bizim yetkililerden tek isteğimiz hal için güvenlik kamerası ve özel güvenlik” dedi.

Hal esnafı, yaşanan hırsızlık olaylarının ve yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için yetkililerden kadın güvenlik ve kamera hizmeti talep ediyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.